suceava colegiul nicu gane falticeniO elevă a Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni a obţinut medalia de bronz la a II-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie – Radalj, Serbia), anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice (MENCS) într-un comunicat de presă.

De altfel, întregul lot olimpic al României a avut o participare deosebită la competiţie, obținând o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

Performanța a fost realizată de următorii elevi: Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București) – medalie de aur, Iulia Armencea (clasa a XI/Colegiul Național “Costache Negri” din Galați) și Victor Vescu (Complexul Educațional “Lauder Reut” din București) – medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni) – medalie de bronz.

“Selecția componenților lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată în aprilie 2016, la Sibiu. În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie și iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori. Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) și proba multimedia. Toate probele s-au desfășurat în limba engleză. La ediția curentă au participat concurenți din 6 țări”, potrivit comunicatului citat. (ZCH NEWS)