suceava manastirea putnaRomfilatelia anunţă o emisiune filatelică dedicată împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Sfintei Mănăstiri Putna.

Mănăstirea Putna este prima și cea mai importantă ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, cea care străjuiește ținutul legendar al Bucovinei de peste cinci veacuri.

„Romfilatelia oferă, ca dar de preț colecționarilor și nu numai, o emisiune specială de mărci poștale, care poate fi considerată metaforic un «bilet» la spectacolul istoriei și al celor care au făurit-o pentru noi, urmașii. Emisiunea de timbre este dedicată celei pe care marele poet Mihai Eminescu a numit-o «Ierusalimul neamului românesc», acel loc unde istoria, cultura și spiritualitatea națională se împletesc armonios de sute de ani și unde vizitatorii găsesc un luminiș duhovnicesc cu impresionante comori de artă bisericească”, se precizează într-un comunicat de presă al Romfilatelia.

Emisiunea aniversară poate fi achiziționată, începând de marți, 5 iulie, din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentElevă a Colegiului „Nicu Gane” Fălticeni – bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie
Articolul următorVACANŢE MUZICALE 2016, ZIUA A III-A
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.