Elena Udrea la Roman: „Trebuie să-i sprijinim pe cei care vor să urce până la București”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Elena Udrea a fost prezentă vineri, 15 februarie, la Roman, unde a organizat o întâlnire ad-hoc cu presa și membri ai PDL din întreg județul, anunțându-și candidatura pentru președinția formațiunii democrat liberale. Alături de primarul municipiului, Laurențiu Leoreanu, deputatul de Roman-Ion Creangă a vorbit despre ceea ce ar trebui să facă PDL-ul pentru a-și recâștiga electoratul și încrederea pe care membrii ar trebui să o aibă în formațiune. „În direct”, aceasta l-a invitat pe primarul Leoreanu să ocupe o funcție de conducere la București.

Elena Udrea a făcut multe referiri, pozitive, la Roman, la echipa democrat liberală de aici și din Neamț. „La patru luni de când anunțam intrarea în marea competiție pentru câștigarea Colegiului 4, finalizată cu succes, tot aici, la Roman, unde este familia mea din partid, anunț o altă luptă politică: pentru câștigarea președinției PDL. Energia pentru competiție o pot avea din mijlocul acestei organizații, care ar putea fi model pentru multe organizații din țară”.

PDL se transformă… PNȚCD

Elena Udrea a vorbit despre pericolul ca PDL să dispară, asta după ce, la alegerile locale a obținut 23%, iar până la cele parlamentare a mai pierdut un milion de voturi. „Partidul continuă să scadă și s-a văzut la ultimele alegeri. Această stare nu numai că a creat dezamăgire, dar riscă să ne ducă pe un drum închis, riscă să nu mai câștigăm nici în 2014, nici în 2016, riscă ceea ce spun adversarii: ca PDL să devină  PNȚCD. Nu mai vorbim acum de motivele care au dus la scorul slab de la parlamentare, acum este vorba de viitorul PDL. Contează cine poate să facă schimbarea de care PDL are nevoie, pentru că nu poți lăsa USL-ul fără Opoziție. PDL-ul nu poate fi al doilea după PP-DD”, a spus Udrea.

PDL nu mai are lider providențial

Deputatul l-a numit pe Traian Băsescu lider providențial, dar le-a amintit colegilor că acesta nu mai este la conducerea partidului: „A fost un om care a dus PDL, de la 4%, la guvernare. PDL are nevoie acum de o echipă de oameni curajoși, care să creadă în viitorul partidului și care să se adreseze electoratului, cel care a votat în anii anteriori, dar nu și acum. Este electoratul de 40 de ani, care s-a format în această democrație, care a suferit costurile tranziției, care crede într-o economie, care vrea oportunități și care niciodată nu ar vota cu PSD. Acesta este electoratul pe care l-am dezamăgit, și pe care folosim acum tacticile PSD”.

PDL, ignorat de presă

Elena Udrea a vorbit depre nevoia de schimbare în PDL, de nevoia ca politica internă să fie orientată spre baza partidului, cea care acum nu mai este consultată. „Nu mai există comunicare de la centrul partidului spre bază. Lipsesc întâlnirile cu baza partidului, munca în echipă. Liderii nu mai merg în teritoriu, nu mai ascultă de la primari și consilieri care sunt problemele. Să faci revista presei în fiecare dimineață, nu-ți dă imaginea cu ce se întâmplă cu PDL sau cu societatea”, a mai spus deputatul.

Udrea s-a arătat dezamăgită că nici presa nu mai bagă în seamă formațiunea democrat liberală: „Întrebam presa de ce nu preia conferințele noastre și mi s-a spus că „nu mai interesați pe nimeni”. PDL nu contează, este a doua forță politică, în spatele PP-DD, și avem o reacție suficient de puternică, iar asta trebuie schimbat dacă vrem să avem un viitor”.

PDL nu mai rezistă doi ani

Elena Udrea a zis că se bucură dacă vor fi mai multe moțiuni, pentru că asta înseamnă competiție, dar le-a cerut membrilor să voteze proiecte și viziuni, nu oameni, nu prieteni. „Dacă ratăm șansa schimbării, nu mai rezistăm doi ani. Nu vorbim de opțiunea între persoane, ci despre a salva sau nu PDL. Până în 2014, PDL are posibilitatea să schimbe direcția în care merge și în 2016 poate recâștiga alegerile”.

Udrea a făcut lobby și pentru primarul Laurențiu Leoreanu, precizând chiar că „inteligența și ideile bune nu sunt la București, ci și în alte organizații”, invitându-l pe edilul Romanului la o funcție de conducere la nivel central în partid. „Unii dintre marii oameni politici ai PDL este domnul Leoreanu. I-am văzut puterea de convingere și dragostea electoratului care vine din onestitatea și curajul că a fost între oameni și când guvernul a luat măsuri nepopulare, ceea ce l-a făcut să fie printre cei mai votați primari ai PDL. Trebuie să ne bazăm pe oamenii din partid, încât să putem genera viziunea de care are nevoie clasa politică, să-i sprijinim pe cei care vor să urce de la local până la București. Trebuie să atragem valori lângă noi, nu ca-n alte partide, pe relații de prietenie”,  a mai spus Udrea.

În încheiere, Elena Udrea a rămas cu cei aproape 70 de membri prezenți pentru a discuta „viitorul PDL”, promițând că viziunea sa este deschisă pentru propunerilor tuturor celor care vor să contribuie la relansarea partidului. Udrea a vorbit și despre actualul președinte – Vasile Blaga, căruia i-a transmis: „Oamenii care conduc acum merită respect, dar vremurile se schimbă și fiecare trebuie să fie la locul potrivit”.

Articolul precedentLaurenţiu Dimişcă: “Unde sunt tinerii pictori din Neamţ?”
Articolul următorPoetul Ioan Vieru: „N-am stat la umbra nimănui”

1 COMENTARIU

  1. Cetăţenii judeţului Neamţ au în structura lor gena sănătoasă a răzeşilor lui Ştefan Cel Mare. Strămoşii, moşii, părinţii, au eradicat holera, tifosul, gripa aviară, gripa porcină, vaca nebună, T.B.C.-ul, etc. In prezent cetăţenii se luptă cu o boală fără leac: PDL-ul! Purtători de microb? Iată: Pinalti, Flutur, Elena Udrea, Lăureanu ş.c.l. Feriţi-vă de ei dacă îi întâlniţi; vă pot face foarte mul rău.

Comments are closed.