0:00

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea pare că se îndreaptă către victorie la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Potrivit unui sondaj de opinie realizat  de voluntari ai Asociaţiei pentru Demnitate şi Valoare Umană, pe un eşantion de 1000 de persoane, în perioada 9-12 noiembrie, cu o marjă de eroare de +/-3,2%, Udrea va câştiga detaşat cursa pentru un mandat de deputat în colegiul 4 din judeţul nostru, ce cuprinde Municipiul Roman şi comuna Ion Creangă. Conform acestor date, deputatul PDL va obţine 56,75 % din voturile romaşcanilor.

La mare distanţă se află candidatul USL la alegerile parlamentare, liberalul Liviu Brătescu, care este preferat doar de 30,51 % din alegători. Pe locul trei se află candidatul PP-DD, Gabriel Andrici, care ar obţine 7,99 % din voturi. Potrivit aceluiaşi sondaj de opinie, Constantin Ghica, din partea PER întruneşte 2,71 % din opţiunile electoratului. Pe ultimele locuri se află Daniel Enache( PRM) ce va întruni 1,42 % intenţie de vot, Denis Popovici, din partea PP cu 0,42 % şi candidatul UDMR, Eros Levente, cu 0,14 din opţiunile de vot.

Cifrele au fost obţinute prin redistribuirea nehotărâţilor care reprezintă 30 % din totalul respondenţilor.

Candidatul USL vroia să candideze în Iaşi, nu în Roman

Deşi candidatul USL, Liviu Brătescu mizează pe faptul că provine din Roman, de mai bine de 10 ani toată activitatea sa se desfăşoară în Iaşi, unde s-a mutat cu mulţi ani în urmă, declarând atunci că nu se poate realiza în Roman.

Conform unor informaţii publicate de Evenimentul Zilei, acesta a încercat să candideze pentru un loc în Parlament într-un colegiu din judeţ, sperând că va obţine susţinerea liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu. Surse din Biroul Permanent al filialei au afirmat că pretenţiile acestuia ar fi fost respinse în condiţiile în care nu are anvergură politică şi nu s-a remarcat printr-o activitate politică deosebită.

Fiind refuzat în Iaşi, Liviu Brătescu s-a văzut nevoit să-şi încerce norocul pentru un loc de deputat în colegiul din Roman. De altfel, Liviu Brătescu nu a fost prima opţiune pentru USL Neamţ.  Iniţial, candidatura pentru Camera Deputaţilor în colegiul 4 Roman trebuia să revină unui conservator, iar o altă candidatură vehiculată a fost cea a liderului local al PNL, Nicolae Stan.

Articolul precedentTeodora Mireanu, premiată la Cluj
Articolul următorBazinul de înot, un sprijin pentru părinții și copiii din Roman

7 COMENTARII

  1. Vedeti cum fug cei din conducerea PNL de Bratescu?? N-are incredere nimeni in amaratul asta anonim care ne-a ignorant 4 ani, ca apoi in ultima luna inaintea alegerilor sa pretinda ca e de-al nostru!!L-au sacrificat stiind ca USL n-are un contracandidat pe masura Elenei Udrea. In timp ce Bratescu era in Iasi, Udrea concretiza investitiile din perioada in care a fost la conducerea MDRT.Faptele vorbesc de la sine iar cele 22 de milioane atrase in Roman au fost bine primate de toti romascanii. Dezvoltarea orasului poate continua alaturi de Udrea pentru ca ne-a confirmat in trecut ca e un politician cinstit, harnic si competent! Bafta!

  2. Nu ne miram deoarece romascanii apreciaza tot ce facut Udrea la noi in comparatie cu ceilalti care au zacut in politica fara sa faca ceva remarcabil. Udrea nu vine cu vorbe goale in fata noastra, vine cu proiecte, bani europeni si multa implicare. Bravo romascani ca i recunoasteti si ii rasplatiti muna! Bravo Elena Udrea ca ai reusit si pentru asta primesti rasplata unor oameni calzi, buni si care au fost marginalizati de ca toti cei care ai reprezentat zona noastra in Parlament. Tu, ai gasit de cuviinta ca meritam mai mult si ai reusit. Te votam.

    • eu sper ca romascanii sa-i manance fripturile pe care le da acum cand suntem in post si sa-i de o mare teapa. administratorii de bloc au devenit agenti electorali. proiectele nu cred ca erau ale ei ci ale administratiei locale si banii erau europeni. doar daca o fi facut trafic de influenta pentru a le declara eligibile, alfel….. Mai lasati-ne cu manipularea asta. credeti ca daca suntem din regiunea NE, care e cea mai saraca din Europa, suntem si saraci cu duhul? sper sa aveti o mare surpriza la finalul alegerilor! Nu te votam!!!

  3. ” Fiecare pasare pre limba ei piere ” !!! Iata ca otrva si laturile turnate cu o vrednicie nemaiaintalnita de catre media la adresa fostului ministru al MDRT se intorc cu violenta unui bumerang impotriva corului de latratori ai USL ! Memoria colectiva nu e chiar scurta cum au sperat adversarii, iar realizarile petrecute la Roman erau atat de evidente incat si cel mai aprig adversar al lui Udrea a fost nevoit sa le recunoasca…Si inca nu e un scor final : e doar un sondaj realizat la mijloc de campanie electorala !
    Udrea ar fi castigat fotoliul de parlamentar in oricare judet unde proiectele sale au fost implemantate. Batalia pentru o avea candidat a fost apriga…din ferictre pentru ARD, primul punct in batalia cu neocomunistii a fost castigat !

  4. Despre ilustrul liberal a scris dottore Bratescu atunci cand s-a incumetat sa-si ia doctoratul !!! Practic acest unic in lume ” om de stiinta” , actionar la cele mai performante firme din Romania, a reinventat viata lui Bratianu, facand.o praf ! Nefiind de acord cu asta, vajnicul liberal s-a intors in mormant si l-a pedepsit trimitandu-l la Roman sa candideze pentru Parlament …Asta se intampla atunci cand te bagi unde nu-ti fierbe oala. Fara niciun merit in urbea natala, refuzat sa candideze in Iasi de catre Fenechiu, Bratescu s-a multimit sa dea piept cu Elena Udrea ale carei merite sunt mai mult decat evidente in dezvoltarea urbei moldave. Abia acum isi da seama de cat de greu e sa ametesti un electorat care nici nu te recunoaste de fiu al ” cetatii „…pa, liberalule, du-te inapoi la Ateneul Tatarasi pe care-l conduci !

  5. eu sper ca romascanii sa-i manance fripturile pe care le da acum cand suntem in post si sa-i de o mare teapa. administratorii de bloc au devenit agenti electorali. proiectele nu cred ca erau ale ei ci ale administratiei locale si banii erau europeni. doar daca o fi facut trafic de influenta pentru a le declara eligibile, alfel….. Mai lasati-ne cu manipularea asta. credeti ca daca suntem din regiunea NE, care e cea mai saraca din Europa, suntem si saraci cu duhul? sper sa aveti o mare surpriza la finalul alegerilor! Nu te votam!!!

Comentariile sunt închise.