0:00

Bazinul de înot, un sprijin pentru părinții și copiii din Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Romașcanii nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Bacău pentru a-și duce copiii la cursuri de înot. Ieri a fost inaugurat bazinul didactic de la Sala polivalentă din Roman. Investiția a costat 3,6 milioane de lei, fondurile provenind de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, prin Compania Națională de Investiții. La inaugurare a fost prezent primarul Laurențiu Leoreanu și fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea, candidat pe Colegiul 4 Roman-Ion Creangă pentru o funcție de deputat.

Acces pentru copiii din școlile din Roman

După tăierea panglicii inaugurale și vizitarea obiectivului, primarul Laurențiu Leoreanu le-a vorbit celor peste 50 de părinți, bunici și copii prezenți la inaugurare despre cum a ajuns Romanul să aibă un bazin de înot. „Vreau să vă spun că romașcanii au avut o mare supărare. În locul hotelului existent trebuia să fie Hotelul Central de la Piatra Neamț. Investiția, realizată în vremea comunismului, s-a mutat la Piatra, ceea ce a însemnat un element de frustrare pentru noi. Acum, s-a făcut un act de dreptate pentru că această investiție trebuia să fie la Piatra Neamț. Nu am furat acest obiectiv, ci l-am convins pe primarul Gheorghe Ștefan, carea avea deja fonduri pentru ștrand, să ne ajute să creem o facilitate pentru copiii din Roman. Împreună am mers la ministrul Elena Udrea, care a fost de acord cu această investiție pentru că a înțeles nevoile acestei comunități”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Clădirea ocupă 820 metri pătrați, are o suprafață utilă de 1.460 metri pătrați, cu o înălțime de 12 metri – parte plus un nivel. Bazinul are 25 de metri lungime cu 12,5 metri lățime, cu cinci culoare și o adâncime între 1,2 și 1,8 metri. Pe lângă vestiare, centrală termică proprie sau grupuri sanitare,  obiectivul are și cabinet medical. Apa este filtrată pentru a se asigura igiena.

Contribuția municipiului a fost în realizarea utilităților, care au costat 2,7 miliarde de lei. Acum, în următoarea ședință de Consiliu Local, aleșii trebuie doar să mai stabilească regulamentul de funcționare a bazinului. „Accesul este permis pentru toți copiii din învățământul gimnazial și liceal, pe bază de liste pe care unitățile le semnează. Fiecare copil va avea acces liber o dată pe lună, pe baza unei programări care asigură și supravegherea de către un instructor autorizat. Cursurile de înot cu instructor costă 15 lei pe ședință, preț similar cu alte bazine din alte orașe. Câștigul este acela că părinții sau bunicii nu vor mai avea de cheltuit bani cu transportul și vor economisi și timp pentru ajunge în orașele care aveau astfel de bazine”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Edilul a declarat că în Consiliul Local se va stabili și taxe pentru înotul de agrement, care va fi permis după programul destinat copiilor care vor să învețe să înoate. Cei interesați vor fi nevoiți să prezinte înainte de toate o adeverință de la medicul de familie și una de la medicul dermatolog, ținuta obligatorie fiind: costum de baie, papuci de baie și cască pentru păr. Acest obiectiv va asigura accesul în primul rând pentru copii, bazinul fiind creat pentru acest scop încă de la proiectare. E o realizare frumoasă și, fără ipocrizie, îi mulțumesc doamnei ministru Elena Udrea pentru sprijinul acordat, pentru că această finanțare s-a produs exact din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și s-a realizat prin semnătura domniei sale”, a mai precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Întâmpinată cu mare căldură de copii, deputatul Elena Udrea s-a arătat încântată de încheierea lucrărilor la bazin și entuziasmul romașcanilor, care i-au mulțumit ministrului pentru că nu mai trebuie să meargă în alte orașe pentru a le oferi celor mici cursuri de înot. Elena Udrea a precizat că, de-a lungul timpului, a susținut mai multe proiecte pentru Roman. „Este o investiție ce aduce plus pentru Roman și mă bucur că atunci când a existat solicitarea am putut acorda sprijin ca piscina să poată fi realizată. Nu a fost singura investiție sprijinită pentru Roman. Am ajutat pentru ca după 20 de ani să vină bani de la București pentru ca astfel de obiective să fie finanțate. Domnul primar a avut determinarea să facă aceste proiecte și să le susțină la minister și fericirea mea a fost că am putut găsi finanțare pentru ca azi, în Roman, de la MDRT sau de la buget, să modernizăm drumuri, să reabilităm centrul vechi, să construim locuințe sociale și ANL-uri, să reabilităm termic blocurile sau să consolidăm blocul cu bulină. Au fost investiții pe care le-am susținut, sunt peste 600 de miliarde de lei din fonduri europene și șase milioane de euro de la Guvern, bani pentru Roman. Printr-un parteneriat construit cu Leoreanu am putut realiza ceea ce romașcanii așteaptau și meritau de 20 de ani. Este important că aceste obiective creează locuri de muncă și atrag bani la buget”, a spus Elena Udrea, candidatul ARD pe Colegiul 4 Roman-Ion Creangă pentru Camera Deputaților.

SPA Hotel Roman, o investiție în sănătate

Ieri a avut loc şi inaugurarea centrului SPA al Hotelului Roman. Modernizat în această vară, complexul hotelier vine acum în sprijinul romașcanilor și nu numai cu o nouă ofertă ce cuprinde servicii de înfrumusețare, relaxare și tratament. La inaugurare au participat peste 200 de romașcani, inclusiv senatorul Ioan Chelaru, primarul Laurențiu Leoreanu și ministrul Elena Udrea, care a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Hotelului Roman.

Investiția s-a ridicat la peste 600.000 de euro, centrul SPA având o suprafață de 400 de metri pătrați și echipamente de ultimă generație pentru întreținerea corporală, relaxare și înfrumusețare.

Ministrul Elena Udrea s-a arătat impresionată atât de modul în care a fost încheiat acest proiect și de atenția acordată detaliilor  și calității serviciilor. „O felicit pe doamna Nușa Chiriac (n.r. – proprietar Hotel Roman) pentru acest succes. Contează enorm să existe voință, determinare și consecvență. Și, când se poate să primești sprijin și din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului –  pe fonduri europene – este cu atât mai bine. Este încă o dovadă a faptului că important este omul care pune suflet, așa cum spune și vorba din popor că omul sfințește locul. Pentru toți va fi o încântare să viziteze acest SPA”, a declarat Elena Udrea.

Romanul are încă un lucru cu care se poate mândri

Primarul Laurențiu Leoreanu, prezent la eveniment alături de soția sa, a apreciat investiția, dar și puterea de muncă a Nușei Chiriac pentru a realiza acest obiectiv. „Nu m-am așteptat nici la aceste finisaje, nici la dotarea modernă, nici la acest flux tehnologic. O știm cu toții pe d-na Nușa Chiriac cât de dinamică și implicată, iar aici a realizat un lucru special. Omul contează. Când există determinare și invetivitate poți face lucruri speciale. Salut această colaborare dintre Nușa Chiriac și Elena Udrea, care împreună au început acest proiect și doamna Chiriac a reușit să finalizeze unul dintre cele mai frumoase și dotate obiective de acest fel din România. Știu că nu a fost ușor, dar doamna Chiriac vrea perfecțiune și mă regăsesc și eu în această dorință. Romanul are încă un lucru cu care să se mândrească”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu.

Articolul precedentElena Udrea îl face KO pe candidatul USL
Articolul următorRomașcanii așteaptă alimentele de la Uniunea Europeană