La finele acestei săptămâni, ARD a organizat la Roman o conferință de presă, tema de discuție fiind analiza proiectelor realizate până acum de Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și actual candidat ARD pentru funcția de deputat pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă, și primarul Laurențiu Leoreanu, precum și proiectele de viitor pe care cei doi le propun pentru dezvoltarea Romanului. La întâlnire a fost prezent și primarul municipiului Piatra Neamț – Gheorghe Ștefan care a declarat că este încrezător că, la fel ca și la ultimele alegeri, USL-ul va lua „bătăiță” de la candidații ARD.

Conferința a avut loc în aceeași zi în care liderii USL – Victor Ponta și Crin Antonescu – au venit la Roman, prilej cu care primarul Laurențiu Leoreanu le-a reamintit faptul că romașcanii au nevoie de sprijin an de an și nu de promisiunile, din patru în patru ani, din campaniile electorale. „Sper ca domnii Ponta și Antonescu să identifice cu acest prilej și poziția municipiului Roman pe hartă, ca un oraș cu tradiție, așezat în centrul Moldovei, oraș care a fost capitala Moldovei de Jos, cu cea mai străveche arhiepiscopie – înființată încă de pe vremea lui Alexandru cel Bun. Este un oraș cultural, social, economic, religios important, care și-a păstrat tradițiile, unde oamenii au demnitatea lor, care trebuie să fie respectată. Ca primar mi-aș dori ca toți liderii politici să vină în municipiu, dar nu doar în campanie. Timp de 20 de ani nu s-a grăbit nimeni să ne sprijine cu proiecte. Cât țara a fost condusă de PNL și PSD nu au fost proiecte, însă acum romașcanii au constatat că, în 3 ani și jumătate, s-au adus la Roman proiecte pe plan cultural, economic ţi în infrastructură. Dacă asta se întâmpla etapizat, Romanul nu era doar așezat bine pe hartă din punct de vedere geostrategic, ci și din punct de vedere al dezvoltării sale”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

O campanie construită pe proiecte, nu „sânge pe pereți”

Edilul Romanului a fost extrem de categoric atunci când a vorbit despre campania electorală. Acesta spune că, împreună cu Elena Udrea – candidatul ARD pentru funcția de deputat pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă, vrea să le vorbească alegătorilor despre ce s-a făcut și ce se poate face. „Ne-am propus o campanie constructivă, bazată pe proiecte. Venim cu lucruri care s-au făcut, continuă să se facă și cu o listă de proiecte care va așeza Romanul într-o zonă importantă din punct de vedere economic. Modul în care celelalte partide înțeleg să facă politică este regretabil, cu atacuri la persoană, la familie… Romașcanii nu așteaptă sânge pe pereți, ci idei de dezvoltare. Proiectele pe care eu eu le-am promis în 2008 și în 2012 oamenilor din Roman s-au realizat mulțumită Elenei Udrea. Dacă azi Romanul a înregistrat o importantă creștere, echipa Udrea-Leoreanu are un merit special”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Parteneriatului Udrea-Leoreanu i s-a alăturat și primarul municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, care a apreciat implicarea Elenei Udrea în dezvoltarea Romanului chiar de pe vremea când nu se punea problema candidaturii sale în Colegiul 4 Roman Ion Creangă. „Aș vrea să parafrazez pe cineva și să spun că politrucii din USL nu pot zugrăvi în România cât a construit Elena Udrea ca ministru al MDRT. Chem toți romașcanii alături de echipa Udrea-Leoreanu, cea care a construit în Roman și care vine prin fapte”, a spus liderul nemțean.

Inaugurez lucruri la care am muncit

Elena Udrea a precizat că proiectele realizate cu ajutorul ei în Roman au fost mai multe decât tot ce au făcut liderii PSD și PNL după Revoluție. „Timp de 20 de ani nu a venit un leu de la București și asta până când nu a fost primarul Leoreanu și până când acesta nu și-a găsit un partener la MDRT în persoana Elenei Udrea. Ce nu s-a întâmplat în 20 de ani, s-a întâmplat în 3 ani și jumătate, când au fost atrase peste 600 miliarde de lei vechi din fonduri europene și alte  300 de miliarde bani de la MDRT pentru proiectele romașcanilor. Multe din proiectele care acum doi-trei ani erau doar gândite au fost finanțate și sunt inaugurate în această perioadă. Eu inaugurez lucruri la care am muncit eu și nu mă laud cu ce au făcut alții, cum se laudă Ponta și Antonescu în Gorj sau Teleorman”, a declarat Elena Udrea, candidat ARD pentru funcția de deputat pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă.

Articolul precedentBijuterie arhitecturală, biserica din Fărcaşa trebuie restaurată
Articolul următor„Un mesaj pentru Toader Mocanu”