butnaru canarauPrevizibil, având în vedere că întotdeauna a fost de-a dreapta şefului său de sindicat, agentul Gabriel Butnaru, de la Poliţia Roman, a demisionat şi el din funcţiile pe care le deţinea în Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie.

În contextul actual, când o parte dintre membrii BEX dau dovadă de obedienţă faţă de preşedintele Surugiu Iulian şi exclud la comandă lideri de sindicat, iar acesta la rândul lui face jocurile angajatorului prin punerea în imposibilitate a membrilor de a protesta, cheltuind la întâmplare fondurile tocmai pentru a nu mai avea resurse financiare pentru acţiuni de protest, deşi s-a stabilit ca lunar să fie alocată o sumă pentru astfel de activităţi, iar în cazul decesului poliţistului Bogdan Gigină Surugiu Iulian a emis un punct de vedere personal sub sigla SNAP luând apărarea ministrului Gabriel Oprea a cărui demisie a fost cerută în spaţiul public, pe bună dreptate, de către fostul vicepreşedinte Cănărău Ioan, consider că nu îmi mai pot duce la îndeplinire promisiunile făcute membrilor de sindicat care m-au ales”.

Concentrând într-o singură frază motivele care l-au trimis pe urmele lui Ioan Cănărău (care a demisionat de Ziua Naţională), astăzi, 2 decembrie, Gabriel Butnaru a anunţat că renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte al SNAP Biroul Teritorial Neamţ, şi la cea de membru în Biroul Executiv Central.

După ce s-au desprins de sindicatul-mamă, care i-a format ca lideri, cei doi poliţişti au anunţat „un nou început” prin înfiinţarea unei alte organizaţii, cu iniţiale care-i pot cu gândul pe nepricepuţii în abrevieri la ceva activităţi agricole: SAP Neamţ. (C. MIRCEA)