sri 2Serviciul Român de Informații a ajuns astăzi, 2 decembrie, în județul Neamț, în vizită la liceele considerate emblemă a învățământului local.

Misiunea celor de la SRI este de a familiariza generația tânără, liceeni din anii terminali, cu ce presupune o carieră în cadrul serviciului și, implicit, o mână de ajutor în alegerea viitoarei cariere.

Este parte a campaniei SRI ”50 de minute cu și despre SRI”, despre care se explică într-un comunicat al instituției: ”Campania are ca obiectiv promovarea culturii de securitate şi modalităţi de a accesa o carieră în instituţie, cu această ocazie reprezentanţii SRI împărtăşind lucruri fascinante din universul serviciilor de informații. Pe parcursul a 50 de minute, o echipă de ofițeri SRI va prezenta, în sesiuni interactive, activitățile din domeniul securităţii în care instituția noastră are un rol important, amenințările cu care țara noastră, alături de alte state ale lumii, se confruntă, valorile în care credem și, nu în ultimul rând, cum pot tinerii să urmeze o carieră în SRI”.

sri 1Vizitele SRI în licee au început săptămâna trecută, iar acum, odată trecută Ziua Națională, a ajuns și la Neamț. Potrivit programului anunțat, sunt planificate vizite la Colegiul Național de Informatică și Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț (pe 2 decembrie), la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț și la Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman (pe 3 decembrie), iar pe 4 decembrie SRI ajunge la CN ”Petru Rareș”. (D.O.; FOTO: Serviciul Român de Informații, pagina oficială Facebook)