0:00

 

Ioan Cănărău: conflict sindical și demisie, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ioan Cănărău

Agentul Ioan Cănărău, preşedintele Biroului Teritorial Neamţ al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) şi vicepreşedinte al structurii de la nivel central şi-a anunţat demisia din ultima funcţie, începând cu data de 1 decembrie 2015. Cunoscut drept foarte vocal şi gata de proteste oricând, Cănărău a scris în demisia sa că decizia i-a fost determinată de presiunile la care a fost supus de către Constantin Mandache, prim vicepreşedintele SNAP. Acesta ar fi propus excluderea sa din organizaţie şi ar fi avut un „comportament dictatorial”.

Ioan Cănărău susţine, de asemenea, că: „Relaţiile din interiorul BEX (Biroul Executiv Central – n.r.) se transformă în unele de subordonare, nu de colaborare, libertatea de exprimare este încălcată, iar preşedintele Surugiu Iulian se comportă contrar principiilor luptei sindicale şi adoptă atitudini de unic decident. Când am solicitat public demisia ministrului Oprea, preşedintele SNAP m-a ameninţat cu excluderea din sindicat”.

Conflictul mocnit dintre preşedintele SNAP de la Neamţ şi cei din conducerea centrală a sindicatului a devenit evident acum câteva luni, când Ioan Cănărău şi-a făcut o pagină separată de facebook, pentru SNAP Neamţ. Pe acea pagină a postat, cu câteva ore în urmă, un model de cerere de aderare pentru Sindicatul Agenţilor de Poliţie Neamţ, semn că nu renunţă la lupta sindicală şi înfiinţează o nouă organizaţie.

C. Mircea

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: Act de curaj onorat după 67 de ani!
Articolul următorExplozie de la o butelie la Trifeşti! Două victime!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.