0:00

Echipa colegiului „Petru Rareș” și proiectul Delphos a câștigat premiul I acordat de NSS, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa formată din 9 liceeni de la Colegiul Național „Petru Rareș” a câștigat premiul I la concursul organizat recent de National Space Society din SUA. Delphos este proiectul realizat la această ediție de liceeni pasionați de științe și societate, care propune viața la standarde înalte pe o navă spațială amplasată pe Phobos, satelitul lui Marte. Juriul NSS Space Settlement Contest 2023 a fost impresionat de proiectul rareșiștilor, distins cu premiul I din cele 4.567 de proiecte prezentate de 26.725 de elevi.

Echipa colegiului „Petru Rareș” și proiectul Delphos a câștigat premiul I acordat de NSS, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei 9 liceeni sunt George-Alexandru Berea, Alexandru Meynaghi-Aghdam, Călin Mihai Niță, Dimitrie Dan Bolea, Ilinca Sandu, Ioan Apalaghiei, Matei Magdalina, Simon Dimitrie Lupașcu, Ioan Tudor Hanganu (foto). Sistemul imaginat de ei include acces și la resursele existente pe un asteroid din apropiere și care asigură cele necesare întreținerii vieții în Delphos. „Este al doilea an consecutiv, după NEVES-ul de anul trecut, când elevi ai colegiului primesc premiul 1 la această prestigioasă competiție internațională, dovedind încă o dată că performanța adevărată este la ea acasă la C.N.P.R. S-a reușit, astfel, o performanță destul de rară, ca de la același colegiu, în ani succesivi, echipe diferite, cu proiecte total diferite, să obțină premiul 1. În acest an, premierea va avea loc în Dallas, Statele Unite ale Americii, în perioada 23 29 mai. Sper că vom reuși, cu sprijinul tuturor celor care apreciază munca acestor elevi minunați, să fim acolo pentru a primi premiul”, declară liderul echipei prof. Grigoruță Oniciuc, directorul CNPR.

NSS este o organizație educațională independentă, non-profit, non-partizană, dedicată creării unei civilizații spațiale. Viziunea NSS: oameni care trăiesc și lucrează în comunități înfloritoare dincolo de Pământ și folosesc vastele resurse ale spațiului pentru îmbunătățirea dramatică a umanității.

C.I.

Articolul precedentA fost inaugurat Centrul Social Multifuncțional de la Vânători-Neamț
Articolul următorConcurs cu final cunoscut: Sorin Braşoveanu este, din nou, administrator public al judeţului Neamț