Echipa Asociației Ortodoxă Social-Culturală “Armina” din Piatra-Neamț a reușit să obțină premiul I internațional la secțiunea Boovie Kids, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Boovie. Conduși de profesorul de literatură preot Mihai Capșa Togan, tinerii au obținut premiul pentru “Cel mai bun trailer” după romanul “7 lucruri importante” scris de Shelley Pearsal. Din echipă fac parte Catherina Niță, Bogdana Bîrjovanu, Daria Moraru, Horia Ungureanu, Ilinca Alexandra Capșa Togan, Ioana Negruș și Matei Manolache. Cei șapte membri ai echipei sunt de la diferite instituții de învățământ din Piatra-Neamț, asociația funcționând ca un hub educațional și recreativ ce desfășoară activități extrașcolare.

Echipa “Armina” din Piatra-Neamț a câștigat premiul I al Festivalului Boovie, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Echipa este formată din tineri foarte talentați, care chiar citesc cărți în această lume dominată de tehnologia IT. Sunt entuziaști, plini de idei și creativitatea lor a dat roade. Țin să-i felicit și să le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în această perioadă și promitem că vom merge mai departe și vom realiza împreună lucruri la fel de frumoase”, a spus prof. preot Mihai Capșa Togan.

Echipa “Armina” din Piatra-Neamț a câștigat premiul I al Festivalului Boovie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCinci din cele șapte nominalizări pe această secțiune au fost ale echipei Armina, iar rezultatul final al celei mai nominalizate echipe din festival a fost firesc, premiul I. În cadrul Galei Boovie, desfășurată joi seară, 27 iulie, în Piața Sfatului din Brașov, au fost anunțate premiile speciale, precum și echipele sau elevii care au câștigat marile premii pentru interpretare, scenariu, imagine, montaj, coloană sonoră originală, regie, costume sau scenografie. Pentru prima dată, marile premii au fost acordate, separat, la categoria gimnaziu și la categoria liceu. Fiecare premiu are o valoare de 1.000 de lei, în timp ce Marele Premiu – Trofeul BOOVIE (acordat unei singure echipe) este în valoare de 5.000 lei.

Echipa “Armina” din Piatra-Neamț a câștigat premiul I al Festivalului Boovie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBoovie este un festival-concurs de book-trailere care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire conștientă, trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. Inițiatoarea festivalului este profesoara de limba și literatura română Carmen Ion din Focșani.  Scopul concursului este motivarea elevilor să citească în mod conștient, prin realizarea unui concurs de book-trailere care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Concursul cuprinde cinci secțiuni standard și o secțiune – Trailerul de buzunar – în afara concursului. Secțiunea Boovie Kids se adresează elevilor de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a) și este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident cu motociclu: mașina a ajuns în curtea unui localnic
Articolul următorPNL Neamț dezminte zvonul oricărei alianțe cu PSD
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari, copii frumosi si talentati! Felicitari parintilor pentru toata staruinta lor, felicitari tuturor celor care s-au implicat in acest proiect!👏👏👏

Comments are closed.