0:00

Accident cu motociclu: mașina a ajuns în curtea unui localnic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO adolescentă de 16 ani a fost rănită și a ajuns la spital în urma unui accident provocat, cel mai probabil, de lipsa experienței la volan. Evenimentul rutier a avut loc pe 27 iulie, pe DN 15, în localitatea Pângărați.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce o minoră în vârstă de 16 ani, din Pângărați, conducea un motociclu pe sectorul de drum menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu un autoturism ce circula din sensul opus. În urma impactului motociclul a fost proiectat în curtea unui imobil, rezultând rănirea minorei de 16 ani”, anunță Poliția Neamț.

Normele legale în vigoare permit tinerilor ca de la 16 ani să obțină permis de conducere pentru anumite categorii de vehicule. Între acestea se regăsesc mopede (categoria AM), motociclete ușoare (categoria A1) sau cvadricicluri (categoria B1). Uneori, lipsa de experiență a acestora, conduce la evenimente rutiere nedorite, generând situații de risc atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Deși este tentant să fii deținătorul unui permis de conducere de la vârsta de 16 ani, Poliția Neamț recomand tinerilor să conducă cu prudență, să respecte regulile de circulație și viteza maximă admisă tipului de vehicul utilizat.

FOTO Poliția Neamț

(G.S.)

Articolul precedent„Mascați” la Costișa în căutare de arme din Italia
Articolul următorEchipa “Armina” din Piatra-Neamț a câștigat premiul I al Festivalului Boovie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.