0:00

Sălile de jocuri de noroc au obligația de a ține evidența electronică a celor care intră în aceste locații. Recent președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

E lege: la păcănele, doar cu buletinul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLegea vizează introducerea obligaţiei organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine, la zi, o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile şi de a ţine evidenţa în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc.

Iniţiator a fost deputatul Florin Roman, iar acesta a precizat că scopul este de a-i opri pe cei dependenți de jocurile de noroc din a-și face viața praf. ”Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am inițiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrument juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poată proteja copiii de acest «drog»”, a scris Florin Roman pe Facebook pe 31 octombrie, data adoptării inițiativei de către Camera Deputaților. (G.S.)

Articolul precedentA început acțiunea “Foc de artificii“
Articolul următorCreșteri salariale pentru bugetari și pensii militare mai mari propune Ministerul Finanțelor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.