0:00

Polițiștii au dat startul acțiunii intitulată generic “Foc de artificii“, ce se va desfășura până la începutul anului viitor, pe 4 ianuarie 2023. Oamenii legii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Neamț vor verifica operațiunile cu articole pirotehnice desfășurate în perioada sărbătorilor de iarnă atât de persoanele juridice, cât și de persoanele fizice.

A început acțiunea “Foc de artificii“, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În acest sens, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice“, comunică Poliția Neamț.

A început acțiunea “Foc de artificii“, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni), din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

A început acțiunea “Foc de artificii“, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArticolele pirotehnice nu pot fi folosite între orele 24:00–6:00, cu anumite excepții, la mai puțin de 50 de metri de construcțiile mai mici și 100 de metri la cele mai mari; în locuri în care există risc de alunecări de teren, căderi de pietre sau avalanșe, ori la mai puțin de 500 de metri de păduri. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 3 ani sau amendă. (G.S.)

Articolul precedentCod galben de ceață în Neamț, Suceava și Botoșani
Articolul următorE lege: la păcănele, doar cu buletinul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.