De bine, de rău, avem noroc că suntem papagali pur simplu, fără ingerințe ori atribuiri de la nu știu cine. Cu toate astea suntem fleașcă de îmbubați, că o seamă dă inși din politica de la noi vor cu orice preț să ne întreacă, adică să se facă papagali de jur-mprejur. Peneleii. Păi în loc să se pună la punct cu campăniile lor, s-or bătut ca chiorii și-o primit ce meritau, adică mult sub estimările făcute anterior. Pemepiștii. Ei s-o bazat că or să rupă gura târgului cu locomotiva în persoana lui dom premare (să trăiți!), care de-o bucată bună de vreme, abia dacă mai este o știre cu mnealui prin gazete. În celălant municipiu, dom Leo n-o sărit la numărătoare, dovadă clară că personalitățile din pemepeu mai trebe să crească. Acuma, stăm și ne gândim, oare când or să pună mâna pe carte, să vază cum și când, care și de ce, până unde și pentru ce?

 În târg la dom Harpa se agită o seamă de creștini, cu cetatea din deal, pe care o vor musai în parohia administrăției locale. Din ce am sondat acolo, reiese că motorul este un nene cam satelit de felul lui, posesor de merțan cu etichetă de liberă trecere, că i s-o pus pata pă niște parcele numa bune de dat la concesionat și de scos un bănuț pentru mers în Thailanda de sus la cules de ananași. Acuma, noi știm că orice asociere, atingere ori imixtiune prin interesele locale și ale unui dom depotat de acolo sunt cât se poate de reale și potrivite cu cele ale insului pomenit, așa că nu ne facem probleme că hazardul și-o băgat mâna bărboasă.

 Am stat noi și ne-am cujetat la cele rezoltate de la alegeri, unde o seamă ziceau că rup tabelele cu cifrele lor grele, iar alți aveau bezele pregătite pentru Brucsel. O privire mai atentă la rezoltatele pemepeului de la noi ne ridică niște pene și ceva întrebări. Una ar fi oare cum se simt membri de la pedeleu când o văzut că fostu lor șăf n-o ridicat cum trebuia partidu nou, și erau gata-gata să adezioneze? A doua îl vizează pe dom Leo de la celălant municipiu, care a luat-o pă cocoașă cu merele, și nu singur ci și cu doamna Nuți, care ar trebui să-și reevalueze potențialul electoral și mai ales costumația, că se vede treaba că lumea-I sătulă de blugi. Acuma, ne-am râde aprig pe noi, dacă ni s-ar zice, că o lăsat-o moale ca să câștige și ceilanți câte ceva.

Articolul precedentDemisii de onoare și în PNL Neamț?
Articolul următorŞi voluntari și cu banii luați