0:00

Dunăre pentru energie și agricultură, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInterminabilele discuții pe seama reactoarelor 3 şi 4 ale centralei atomoelectrice de la Cernavodă au fost sancționate recent, în mod exemplar, de președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, într-un amplu interviu acordat săptămânalului Mesagerul de Neamţ. „Din păcate, nu se vorbește foarte mult în spațiul public, dar specialiștii pe care i-am consultat – și vorbesc de oameni cu părul alb în domeniul acesta – spun foarte clar că reactoarele de la 1 la 4, concomitent, la debitele actuale ale Dunării, nu vor funcționa niciodată”, a punctat domnia-sa. A insistat şi pe predictibilitatea Dunării pentru transportul pe apă, care însă nu se poate face fără o regularizare a malurilor fluviului.

Mai mult de-atât, preşedintele Daraban a combătut hotărât invocarea secetei în agricultura românească atâta timp cât Dunărea poate avea un rol decisiv în domeniu, împreună cu întreaga reţea hidrografică a ţării. Trimiterea imediată la ultraperformanta agricultură pe cert deficit de apă din Israel a căzut ca o concluzie de rechizitoriu. Natural, referindu-se direct la miniştrii agriculturii care pronunţă cuvântul “secetă”, a spus că asta echivalează cu un autodenunţ.

Întreaga convorbire, o radiografie fierbinte a stării economiei reale a României, este aici , pe mesagerulneamt.ro. (V. COSMA)

Articolul precedentMasivul Ceahlău închis turiștilor din cauza vremii
Articolul următor9 ani și 4 luni închisoare pentru proxenetism, una din victime este fiica minoră a acuzatei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.