0:00

Dumitru Buzatu păstrat după gratii până la sărbătorile de iarnă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii Direcției Naționale Anticorupție au obținut o victorie în instanță împotriva fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Anchetatorii au solicitat instanței de judecată prelungirea arestului preventiv pentru acuzații de luare de mită. Magistrații de la Tribunalul Vaslui au deliberat și au descis să mențină detenția încă 30 de zile, măsura privativă de libertate fiind valabilă până aproape în ajunul sărbătorilor de iarnă, 22 decembrie. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Necazurile președintelului CJ Vaslui au început în sepembrie 2023 când a fost prins în flagrant delict de către anchetatori în timp ce primea de la un afacerist din zonă suma de 1.250.000 lei. Au urmat percheziții la domiciliul suspectului, ulterior fiind prezetat în fața magistratului de drepturi și libertăți care a dispus arestarea.

Datele de anchetă au arătat faptul că banii primiți cu titlu de mită de la afacerit ar fi fost pretinși de Buzatu și reprezentau 10 procente din valoarea unui contract de achiziție publică pe care patronul îl încheiase cu CJ Vaslui, contract de modernizare a drumurilor din zonă. Practic mita avea ca scop deblocarea plății facturilor din contractul în derulare (amănunte aici și aici).

(G.S.)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Pentru fiecare 1 leu câștigat de un bărbat, o femeie va câștiga doar 0,87 bani”
Articolul următorAccident mortal la Sabasa
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.