0:00

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu încă o lună după gratii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Vaslui au fost sesizați de procurorii DNA care au cerut prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. În ședința din 18 octombrie judecătorul de drepturi și libertăți a decis că Buzatu trebuie să rămână după gratii, măsura privativă de libertate fiind valabilă până la data de 22 noiembrie.

Admite propunerea Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. În baza art. 234 şi urm. C. proc. pen, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art. 6 și art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 24.10.2023 şi până la data de 22.11.2023, inclusiv”, conform instanței. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Reamintim că scandalul mitei la Vaslui a izbucnit pe 23 septembrie când Buzatu a fost prins în flagrant pe când primea 1,25 milioane de lei. Banii ar fi reprezentat un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care o firmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui. Ulterior flagrantului, procurorii DNA au descins la locuința președintelui CJ Vaslui unde a avut loc o percheziție domiciliară (amănunte aici). Dumitru Buzatu a negat acuzațiile aduse, susținând în instanță că banii din mașină ar fi fost un împrumut și că el ar fi cerut, de fapt, de zece ori mai puțin.

(G.S.)

Articolul precedentL2 CSM Ceahlăul Piatra Neamț se confruntă cu ocupanta locului doi (20.10; 18:00)
Articolul următorNeamț. Un director, un medic și un asistent șef cercetați pentru abuz în serviciu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.