0:00

Drept la replică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Subsemnatul Gheoghe Moisei, din satul Cut, comuna Dumbrava Roşie, rog să-mi acordaţi dreptul la replică la articolul „Stâncel va fi cercetat penal” apărut în cotidianul independent „Ceahlăul” din 19 martie 2013.

În acel articol, Mioara Chertic împreună cu familia sa au pozat în victime, deşi nu este cazul. În realitate, familia Chertic a avut casă şi teren în suprafaţă de 1.000 mp în satul Cut, conform documentaţiei cadastrale nr. 795 din 23.03.2003, pe care în luna aprilie a anului 2003 le-a vândut. A făcut apoi un aşa-zis contract de concesiune, ce ulterior s-a dovedit a fi „nulitate absolută”, potrivit sentinţei civile din 05.10.2007 a Judecătoriei Piatra Neamţ.

În data de 9.05.2003 familia Chertic a pătruns cu forţa şi, prin violenţă, mi-au ocupat suprafaţa de 2.000 mp teren grădină situat în satul Cut, comuna Dumbrava Roşie, lângă casa mea, cu toate că aveau cunoştinţă că terenul îmi aparţine şi că deţin titlu de proprietate pe acesta, iar terenul era împrejmuit cu grad şi plantat cu pomi fructiferi. Cu bunăştiinţă au ignorat somaţia cu nr. 2726 din data de 13.05.2003 dată de Primăria Dumbrava Roşie în care se specifica „să nu folosească terenul până la clarificarea situaţiei lui juridice – în caz contrar suportând rigorile legii”.

Cu de la sine putere, soţii Chertic au construit o casă de locuit pe terenul meu, fără a respecta sentinţa civilă nr. 2621 din 28.07.2003, prin care Judecătoria Piatra Neamţ le cerea sistarea lucrărilor de construcţii. La fel au tratat şi un alt dosar de executare silită nr. 229 din 10.10. 2007, prin care se cerea tot sistarea lucrărilor de construcţii pe terenul meu, ba mai mult, au afirmat că ei „nu recunosc hotărârile judecătoreşti şi vor construi cât vor muşchii lor”, adresându-ne injurii şi ameninţări, atât mie, cât şi executorului judecătoresc, fapt dovedit şi de procesul verbal încheiat în acea zi.

Pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti de sistare a lucrărilor de construcţii, conform sentinţei penale nr. 327 din 28.05. 2012 a Judecătoriei Piatra Neamţ, Anton Chertic a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. În condiţiile în care au construit cu rea credinţă şi sfidând legile în vigoare, nu pot fi încadraţi în rândul „victimelor”. Dimpotrivă, scopul lor s-a dovedit a fi acela de a vinde construcţiile odată cu terenul meu, după cum reiese din Decizia civilă nr. 968 din 11 iunie 2004 a Curţii de Apel Bacău.

Gheorghe Moisei

Articolul precedentLa Nechit se află Papucul Sfântului Spiridon
Articolul următorPoetul Gheorghe Simon, la 63 de ani: « Am cunoscut cenzura pentru un titlu de pagină »