Hematologia și Neurochirurgia își vor închide temporar ușile din cauza deficitului de medici cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Începând de luni, 7 iulie și până în 4 august secția Hematologie rămâne fără singurul medic de specialitate,iar în această perioadă pacienții vor fi „împărțiți” la alte două secții din unitatea medicală județeană. Bolnavii cu hemopatii maligne vor fi direcționați către secția Oncologie, iar urgențele vor fi preluate de secția Medicină Internă.

Nu același lucru se poate spune despre secția Neurochirurgie, unde medicul coordonator va lipsi timp de o lună de zile începând cu data de 15 iulie. Cazurile vor fi preluate de Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, iar cazurile grave vor fi redirecționate către spitalele din Iași. Spitalul Județean Neamţ, la fel ca alte multe unități sanitare din țară s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar ele au fost rememdiate pentru o perioadă de timp. Și chiar dacă de la începutul acestui an și până acum conducerea spitalului a reușit să atragă medici pentru mai multe secții și compartimente, îngrijorarea față de situația personalului medical rămâne.

„Nu este neapărat un merit personal al nostru. Noi scoatem posturile la concurs și medicii aleg să vină sau nu. Ceea ce este mai important este munca pe care o ducem ca să-i putem păstra”, a precizat dr. Ioan Lazăr, managerul SJ Neamț. (M. TEODOROF)

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca daca nu exista personal pentru a se asigura continuitatea, sectiile respective ar trebui desfiintate!Nu stiu cum a primit aviz SJN sa infiinteze aceste sectii fara personal suficient!

Comments are closed.