0:00

Europarlamentare la comune Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dacă ar fi să ne ghidăm după realitățile din comună, Tarcăul ar trebui să aibă drept stemă o pălărie imensă, așa cum poartă primarul Iulian Găină, sub care să se ascundă toate afacerile curate și necurate cu lemn. La umbra pălăriei ar putea intra și afacerea cu fabrica de peleți, plus toate programele și progrămașele care s-au derulat în zonă. Dincolo de marea nevoie de investiții, comuna are un aspect decent, primarul a știut să se învârtă pe lângă toți decidenții politici, mai cu rugăminți, mai cu amenințări, și să meargă înainte. Îi permit, ca să spunem așa, resursele naturale ale zonei.

La europarlamentare, alianța condusă de PSD a cam dat cu bâta-n baltă, din cei 692 de votanți, doar 34,88% au mers cu ei (241 de voturi). Participarea foarte slabă la alegeri denotă un interes pe măsură al edilului, care, atunci când a fost personal interesat sau cointeresat – în bunăstarea localității, evident -, a dovedit certe calități de organizator. La alegerile parlamentare, a obținut pentru USL peste 65%, semn că se poate și așa. La nivel de glumă, dacă PP-DD ar fi obținut rezultatul de la alegerile locale, adică 312 voturi, ar fi câștigat lejer europarlamentarele de acum! În perspectiva votului din noiembrie, dacă dreapta s-ar mobiliza, ar fi de unde să scoată voturi, numai că atunci miza va fi mult mai mare și pentru primar.

Europarlamentare la comune Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tașca dă în acest moment pe șeful, cel puțin la nivel declarativ, al opoziței din Neamț, președintele interimar al PDL, primarul Alexandru Drăgan. Era, pentru el, un titlu de mândrie personală să nu piardă alegerile la el acasă și a reușit acest lucru. La Tașca au votat 625 de oameni (comparativ, la locale au votat peste 1.300!), din care 240 au votat cu PDL (38,40%) și doar 164 cu alianța PSD-UNPR-PC. Ajutat de prestigiul dobândit în comună de-a lungul mulților ani și de experiența acumulată, Drăgan a câștigat o victorie de parcurs, de care avea nevoie mai mult personal. Miza pentru el, în acest moment, este cu totul alta: să transforme hârtia prin care a fost pus șef la PDL într-una care să aibă acoperire în realitate. Gluma cea mai sinistră pentru el ar fi ca să obțină, cum deja se vorbește public, un loc de vicepreședinte la Consiliul Județean, cu ajutorul voturilor PSD, după care să- și dea afară consilierii pentru că au votat cu dușmanul. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentDouă secții din Spitalul Județean, în concediu de odihnă
Articolul următorBani de la județ pentru sărbători locale