incendiu casa 03Un incendiu de amploare a izbucnit, în această dimineaţă (11 septembrie), într-o gospodărie din Ţibucani.

S-au aprins două case din aceeaşi curte şi o anexă.

Pompierii au fost anunţaţi la ora 5,40 de o vecină, care a văzut flăcările şi s-a care s-a grăbit să dea alarma şi să mobilizeze alţi vecini pentru a salva proprietara – o bătrână de 89 de ani – din locuinţa care ardea. Femeia a fost scoasă la timp din casă şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„La intervenţie au participat un ofiţer şi 10 subofiţeri de la Detaşamentul Târgu Neamţ, 5 subofiţeri de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, cu 3 autospeciale şi pompierii voluntari din comunele Ţibucani, Păstrăveni şi Războieni”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Când au ajuns la faţa locului, colegii mei au constatat că ardeau acoperişurile a două case, din care una bătrânească, acoperişul unei anexe, iar incendiul ameninţa să se extindă spre o altă anexă – o bucătărie de vară, precum şi la locuinţa vecină, situată la o distanţă de doar un metru. În magazia care deja ardea erau mai multe vopseluri, care au fost îndepărtate la timp pentru a nu amplifica incendiul, iar la ora 8,30 focul a fost lichidat”.

Ambele case şi magazia au rămas fără acoperişuri, în suprafaţă totală de 300 mp, iar mai multe bunuri s-au degradat. După ce-au stins incendiul, pompierii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit, produs la instalaţia electrică de la casa bătrânească, unde s-a aprins podul şi, imediat, acoperişul care era din şindrilă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPakistanez jefuit pentru un telefon şi 30 de lei
Articolul următorDe ziua lor, pompierii așteaptă vizita elevilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.