incendiu casa 03Un incendiu de amploare a izbucnit, în această dimineaţă (11 septembrie), într-o gospodărie din Ţibucani.

S-au aprins două case din aceeaşi curte şi o anexă.

Pompierii au fost anunţaţi la ora 5,40 de o vecină, care a văzut flăcările şi s-a care s-a grăbit să dea alarma şi să mobilizeze alţi vecini pentru a salva proprietara – o bătrână de 89 de ani – din locuinţa care ardea. Femeia a fost scoasă la timp din casă şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„La intervenţie au participat un ofiţer şi 10 subofiţeri de la Detaşamentul Târgu Neamţ, 5 subofiţeri de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, cu 3 autospeciale şi pompierii voluntari din comunele Ţibucani, Păstrăveni şi Războieni”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Când au ajuns la faţa locului, colegii mei au constatat că ardeau acoperişurile a două case, din care una bătrânească, acoperişul unei anexe, iar incendiul ameninţa să se extindă spre o altă anexă – o bucătărie de vară, precum şi la locuinţa vecină, situată la o distanţă de doar un metru. În magazia care deja ardea erau mai multe vopseluri, care au fost îndepărtate la timp pentru a nu amplifica incendiul, iar la ora 8,30 focul a fost lichidat”.

Ambele case şi magazia au rămas fără acoperişuri, în suprafaţă totală de 300 mp, iar mai multe bunuri s-au degradat. După ce-au stins incendiul, pompierii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit, produs la instalaţia electrică de la casa bătrânească, unde s-a aprins podul şi, imediat, acoperişul care era din şindrilă. (C. MIRCEA)