pompieri zi dezastre 01Cu ocazia sărbătoririi zilei de 13 septembrie, Ziua pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, organizează marți, 15 septembrie, începând cu ora 9, Ziua porților deschise.

„Pe această cale, elevii și profesorii din școlile nemțene sunt inivitați să participe la activitățile de informare a cetățenilor asupra risurilor prezentate în comunitate, a măsurilor specifice de prevenire a manifestării acestora și a regulilor de comportare în caz de dezastre”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul școlar Județean Neamț.

Activitatea va avea loc, concomitent, în Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț și Poiana Teiului.

Cu această ocazie, pompierii vor prezenta celor interesați tehnica de intervenție cu posibilitatea utilizării unor accesorii de către participanți. De asemenea, vor mai fi prezentate măsuri de prim ajutor de bază, de către personalul care deservește echipajele SMURD, utilizarea mijloacelor de protecție individuală de către personalul de intervenție, precum și campaniile naționale de informare preventivă Vreau să fiu voluntar, RISC – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale” și „Nu tremur la cutremur!” (M. TEODOROF)

Articolul precedentDouă case şi anexe în flăcări la Ţibucani
Articolul următorA intrat cu maşina într-un şanţ şi-a murit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.