Un licean de 19 ani, din Roman, s-a ales cu dosar penal după un control al poliţiştilor de la Biroul pentru Siguranţă Şcolară. Controlul a avut loc joi, 7 aprile, în urma mai multor reclamaţii privitoare la comportamentul unor elevi, de la mai multe școli.

Dosar penal unui elev romașcan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poliţiştii au găsit asupra elevului un box metalic (rozetă), nepermis într-o școală. „În cadrul acțiunii, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Roman, polițiștii au depistat un elev, în vârstă de 19 ani, asupra căruia a fost descoperit un obiect contondent, interzis la deținere. Obiectul în cauză a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase”, potrivit IPJ Neamț.

Dosar penal unui elev romașcan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Acum, liceanul, care învață la Colegiul Național „Roman Vodă”, va trebui să răspundă ca orice adult pentru încălcarea normelor de bună conviețuire în spații publice. Este cel mai grav caz depistat la acțiunea de ieri, care a vizat prevenirea comportamentului delincvent, absenteismul școlar și consumul de băuturi alcoolice în rândul minorilor.

Dosar penal unui elev romașcan, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Poliţiştii au discutat și cu elevii din incinta școlilor, transmițându-le cât de ușor se trece limita între permis și nepermis. “În cadrul activităților au fost legitimați 80 de elevi, iar cu privire la 40 dintre cei care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare. Totodată, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, aducându-le în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line“, a adăugat  agent Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentArestat pentru că ar fi furat o freză agricolă
Articolul următorVIDEO. FOTO. Incendiu devastator în Marginea: două case distruse, patru persoane au primit îngrijiri medicale