Dosar penal pentru …o vacă curioasă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAseară, 19 septembrie, pe un drum comunal din Tarcău, o vacă lăsată nesupravegheată a ajuns pe şosea.

Animalul a provocat un accident cu două mașini implicate,  una dintre ele fiind destul de grav avariat. Şoferul unui autoturism care a încercat să o evite chiar în momentul în care efectua un viraj, a acroşat animalul cu bara din faţă, a tras de volan şi pasagera din dreapta sa a suferit câteva traumatisme uşoare.

Dinamica accidentului, în recontituirea purtătorului de cuvânt, subinspector Ramona Ciofu: „În timp ce un bărbat, de 40 de ani, din Tarcău, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi încercat să evite o vacă, care se afla nesupravegheată pe partea carosabilă.  Animalul s-ar fi speriat, lovind cu picioarele un alt autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, din Tarcău, care se deplasa pe același sens. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea unei femei de 30 ani, din Tarcău, pasager în primul autoturism”.

Dosar penal pentru …o vacă curioasă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru că animalul curios a ajuns pe șosea şi a provocat un accident, proprietarul acestuia, un bărbat de 78 de ani, din Tarcău, are acum dosar penal potrivit Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„Precizăm că, în conformitate cu articolul 17, din Legea 61 din 1991 modificată,  lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 500 lei. În cazul în care acest fapt a generat și producerea unui eveniment rutier, poate fi atrasă și răspunderea penală în consecință”, a conchis Ramona Ciofu.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Neamț

Articolul precedentAccident grav cu un motociclist. Filmare cu camera de la bordul unei mașini
Articolul următorȘtire actualizată. Foto. Accident mortal în zona Petru Vodă. Trafic blocat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.