angheluta foto oficial

Întâlnirea de luni dimineața, de la ora 10, din biroul din fața biroului prefectului reprezintă un prilej interesant de a afla programul și intențiile prefectului de Neamț, domnul Ioan Vlad Angheluță. La o cafea, o apă minerală sau plată, mult fum de țigară, reporterii și cameramanii ascultă ce a mai făcut prefectul, ce mai vrea să facă și pun întrebări, de cele mai multe ori interesante. Fiind o întâlnire informală, există și reacții pe măsură din partea celor care-și permit acest lucru cu tânărul prefect. Din discuția respectivă poți afla multe. De exemplu că pe 16 mai – întâlnirea informală având loc pe 2 iunie, deci trebuie remarcată promptitudinea informării – prefectul a stat la discuții cu conducerea Sindicatului Liber din Învățământ. Despre multe lucruri, gen plata diferențelor salariale obținute prin hotărâri judecătorești, plata navetei pentru profesori, legea învățământului, modificarea programei școlar etc. Adică exact lucrurile pentru care Prefectura nu poate face absolut nimic. Semnificativ este că nimeni nu a discutat, potrivit spuselor domnului prefect, despre plata abonamentelor elevilor, obligatorii prin lege. După întâlnire, nici Prefectura, nici conducerea sindicatului nu s-au obosit să vină cu ceva pentru opinia publică, chiar prefectul observând că nimeni nu a scris nimic despre întâlnire. Păi, dacă se scria, despre ce mai discutam informal peste juma’ de lună?

Un alt subiect de discuție, venit dinspre presă, de data aceasta, s-a referit la controlul, făcut la ordin… de prefect, pentru niște lucrări ale Drupo SA, ținta fiind, evident, Consiliul Județean Neamţ. Prefectul a dat asigurări că acțiunea respectivă va dura atât cât trebuie, semn că este hotărât să nu lase lucrurile să treneze, indiferent ce i se va spune de la partidul din care nu face parte și care nu l-a sprijinit în cariera administrativă.

O altă dorință exprimată informal s-a referit la un alt fel de control, cel al situației asigurărilor obligatorii pentru locuințe. Domnul Angheluță vrea să știe care este situația în județ, dovadă că cineva se gândește și la fondul de rezervă al Guvernului. Oamenii din presă au sugerat direct că aceia care trebuie să controleze și să ia măsuri sunt primarii… Prefectul ne-a asigurat că pe el nu-l interesează cine, el vrea să știe și să ia măsuri, ceea ce este alt semn bun. Sigur, având în vedere că vin alegerile prezidențiale și primarii au nevoie de voturi cu care să raporteze la partid succese pe ramură, iar partidul local trebuie să-și facă norma față de țară, este greu de crezut că vom asista la o întrecere la pus amenzi între primari. Poate doar primarii care nu și-au făcut treaba și mai sunt la alte partide să fie mai atent controlați, dar nici aici nu se întrevăd mari speranțe. Oricum, este de urmărit dacă dorința prefectului se va materializa și altfel decât într-o situație statistică. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

 1. Ha , ha , haaaaa…!
  Se gindeste la fondul de rezerva a guvernului !
  Numai se gindeste ?
  Oare nu ar fi bine sa se gindeasca la stoparea , contractelor oneroase , la stoparea de achizitii paguboase , cit si alte jonglerii financiare , dupa care si-au pacut plinul cu totii , sport folosit din plin in Prefectura permanent ?
  Sint sume imense , care se fura tot timpul in Prefectura , prin metode aparent legale , si presa a dezvaluit destule abuzuri si ticalosii , care nu au fost pedepsite niciodata , si ramase “TABU”
  Ii doare pe ei in cot de viitorul copiilor din prostime , cum obisnuiesc ei in culise sa vorbeasca .
  Important sa le fie lor bine , si odraslelor lor , care fac tot felul de nazdravanii , nemaiputind de atita indestulare , si bine !

Comments are closed.