Domestos şi Crucea Roşie anunţă că Şcoala Gimnazială “Nicu Albu” din Piatra Neamţ este prima unitate de învăţământ care va beneficia, în 2020, de campania “Domestos susține igiena în școli”. Acţiunea lansată în septembrie 2019, are drept scop modernizarea grupurilor sanitare.

“675 de preșcolari și elevi, care trec zilnic pragul acestei școli construite în anul 1993, vor beneficia de toalete renovate, care să corespundă standardelor de igienă și confort necesare într-o unitate de învățământ. Școala Gimnazială «Nicu Albu» din Piatra Neamț dispune de vestiare și grupuri sanitare aferente sălii de sport a unității de învățământ, care se află într-o avansată stare de degradare”, se precizează într-un comunicat de presă.

Până la finalul anului 2019, au fost efectuate 200 de înscrieri valide pe portalul Domestos, 25% pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde sunt încă în curte, 25% pentru renovarea toaletelor existente, iar 50% pentru kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare.

“În fiecare zi, sănătatea elevilor este pusă în pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igienă impropriu, iar demnitatea copiilor este afectată. Scopul nostru prin implementarea acestui proiect, desfășurat în parteneriat cu Domestos, este să ajutăm cât mai multe unități de învățământ să asigure elevilor accesul la  grupuri sanitare sigure și curate. Facem apel pentru donații în continuare, astfel încât mai mulți copii din România să se bucure de standarde civilizate de igienă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Domestos oferă, în acest an, o sponsorizare de 45.000 euro, pentru dotarea efectivă a două școli cu grupuri sanitare și modernizarea toaletelor în alte două instituții de învățământ, în timp ce 100 de școli vor primi produse de curățenie. Crucea Roșie Română și Domestos au demarat o campanie de strângere fonduri, astfel încât toți cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donație AICI. Cu sprijinul ambasadorilor și susținătorilor campaniei, suma strânsă până acum este de 12.250 lei. Toate fondurile sunt gestionate de către Crucea Roșie Română, la fel ca și coordonarea procesului de selecție a școlilor și de implementare a lucrărilor. La fiecare 3 luni, se stabilește o nouă instituție de învățământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site și respectă condițiile de eligibilitate. Înscrierea unităților de învățământ în campania “Domestos susține igiena în școli” continuă  AICI. (ZCH NEWS)