pietricica turism

Petronela Laura Alexandru și Gheorghe Rareș Apetrei au câștigat calificarea la sesiunea națională de referate și comunicări științifice la istorie pentru liceu. Noutatea ediției din acest an a competiției, structurată pe două secțiuni – istoria românilor și istoria universală, este faptul că elevii și-au putut alege tema.

Petronela Laura Alexandru este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și este pregătită de prof. Daniela Mătăsaru-Ionescu, iar Gheorghe Rareș Apetrei este în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, îndrumat de prof. Dorina Luminița Drexler. Lucrările pe care le-au prezentat la etapa județeană, ce a avut loc în ziua de 16 mai, la Colegiul „Calistrat Hogaș”, au fost apreciate de juriu ca fiind cele mai temeinice și riguroase din perspectiva științifică, dar și cele mai creative. În plus, liceeni i-au impresionat pe profesorii comisiei județene prin lucrările realizate pe teme din istoria locală și prin modul argumentativ în care au fost prezentate. Petronela Laura Alexandru s-a calificat la națională cu lucrarea „Misiuni medicale străine în Neamț în Primul Război Mondial” și Gheorghe Rareș Apetrei a abordat tema „Petru Rareș la 150 de ani: Excelență prin asumarea tradiției”, lucrarea lui fiind dedicată colegiului în care învață și care anul acesta împlinește 150 de ani de atestare documentară. (C.I.)

1 COMENTARIU

  1. La colegiul Gheorghe Asachi este un elev cu locul 3,bronz la concursul national Adolf Haimovici,dar vad case baga in seama doar liceele cu pilosi sau bogatani…………

Comments are closed.