0:00

Cei mai de seamă romașcani au fost onorați luni, 20 mai, în cadrul Galei Excelenței Romașcane, manifestare devenită tradițională, în care sunt evidențiate activitatea și contribuția membrilor comunității la dezvoltarea și promovarea municipiului Roman.

Evenimentul a fost găzduit de sala de spectacole a Primăriei municipiului Roman, iar maestru de ceremonii a fost primarul Lucian Micu.

Dintru început, au fost oferite plachetele de Cetățean de Onoare al municipiului, post-mortem, muzeografului Minodora Ursachi (detalii aici), lui Mauriciu Riegler (medic și politician român, primarul Romanului în 1905-1907, detalii aici) și lui Constantin N. Vasiliu Bolnavu (filantrop, care a înființat la Roman un cămin pentru elevi de liceu proveniți de la țară și lipsiți de mijloace materiale și a dorit să pună bazele unei universități romașcane, detalii aici).

Un moment emoționat a fost acordarea premiilor de excelență, acestea fiind oferite tot de primarul Lucian Micu. Anul acesta au fost nominalizați și premiați prof. înv. preşcolar Mihaela Ion (detalii aici), antreprenorul Ovidiu Teofănescu (detalii aici), judecătorul Pavăl Călin (detalii aici), grupul de inițiativă Roman #weCONNECT (detalii aici), istoricul militar Sorin Grumuș (detalii aici), Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman (detalii aici), Clubul Rotary Roman (detalii aici), compania Marcel deţinută de antreprenorul Marcel Iacob (detalii aici), dr. Adrian Bura (detalii aici), directorul APM Neamț Iulian Jugan (detalii aici) și moașa Lenuța Avădănei (detalii aici).

Trofeul ”Tânărul anului” i-a revenit lui Vadim Toader (detalii aici), absolvent al Colegiului Național Roman-Vodă, care a terminat printre primii prestigioasa universitate Oxford și care a inventat un algoritm bazat pe inteligență artificială care ar putea schimba piața imobiliară din Marea Britanie. De altfel, Guvernul de la Londra a ales compania fondată de Vadim Toader împreună cu un alt român, Ștefan Boroncea, să reprezinte Regatul Unit la cea mai mare conferință mondială pentru start-up-uri din lume.

Gala Excelenței Romașcane a fost o manifestare organizată în programul celei de-a X-a ediții a Zilelor municipiului Roman, eveniment prin care municipalitatea își dorește să promoveze orașul și locuitorii săi de valoare, să îi evidențieze pe cei care construiesc și cresc valoarea comunității locale, dar, în același timp, sa-i determine pe romașcani să fie recunoscători și să aprecieze lucrurile frumoase care se petrec în orașul lor. Pentru că, așa cum l-a descris primarul Lucian Micu, Roman este ”un oraș în continuă dezvoltare, cu oameni implicați și dornici să mai facă ceva pentru ei și pentru ceilalți”. (ZCH News)

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentDoi liceeni din Piatra Neamț calificați la naționala de comunicări științifice la istorie
Articolul următorLa Târgu Neamţ, poliţiştii locali sunt la muncă de ziua lor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.