0:00

 

Doi copii şi bunicii lor – la un pas de-a arde de vii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn scurtcircuit, produs la un cablu cu izolaţia deteriorată, a fost la un pas de-a provoca o adevărată tragedie, în noaptea de 16 spre 17 iulie, într-o gospodărie din satul Cârligi, comuna Ştefan cel Mare. Norocul celor doi copii, cu vârste de 5 şi 7 ani, şi al bunicilor lor, a fost o ambulanţă, care se întorcea de la o misiune. Şoferul şi echipajul medical au reuşit să-i trezească pe toţi membrii familiei, să-i scoată afară şi să anunţe pompierii.

La faţa locului s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, precum şi 4 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ştefan cel Mare cu o autospecială”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „La sosirea forţelor, incendiul cuprindea vechiul acoperiş al locuinţei, peste care a fost construit un alt acoperiş, şi magazia lipită de casă. Proprietarul, în vârstă de 64 de ani, a suferit un atac de panică şi o criză cauzată de o afecţiune medicală. Bătrânul a fost asistat medical şi transportat la spital de către echipajul SMURD. Cei doi copii au fost monitorizaţi de către echipajul SAJ, până la sosirea tatălui acestora”.

Intervenţia păompierilor s-a încheiat la ora 2,30, când a fost lichidat ultimul focar. Flăcările au distrus acoperişul vechi al casei, care era din astereală de lemn şi învelitoare din carton bituminat, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, şi magazia, cu pereţi portanţi din lemn şi acoperită cu tablă, pe o suprafaţă de 50 mp, cu tot cu bunurile din interior (obiecte de uz casnic şi gospodăresc).

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ recomandă nemţenilor achiziţionarea detectoarelor de fum şi folosirea acestora în gospodării”, a precizat sublocotenentul Andrei Grancea. „Rolul acestui dispozitiv este de a anunţa, prin producerea unor sunete specifice, faptul că a izbucnit un incendiu, deci de a creşte şansele ca persoanele să se evacueze şi să anunţe din timp evenimentul, ducând la scăderea efectelor negative (pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale) ce ar putea fi produse de acest tip de situaţie de urgenţă. Detectoarele de fum pot fi cumpărate de la firmele de construcţii, preţul acestora pornind de la 30 de lei”.

C. MIRCEA

Articolul precedentElevii din rural, fruntași la Concursul ”Impuls Perpetuum”
Articolul următorDe mâine, căldură mare! Avertizare ANM de caniculă! HĂRŢI
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.