Elevi-olimpiciÎn perioada 11-16 iulie, la Târgu-Jiu, 3 elevi din județul Neamț s-au remarcat prin rezultatele de excepție obținute la etapa națională a Concursului de Fizică Chimie ”Impuls Perpetuum”, organizat pentru elevii gimnazialelor din mediul rural.

La clasa a VI-a, Iulian Tomovici de la Liceul Tehnologic Petricani a urcat pe podium, reușind să obțină premiul al II-lea. Acesta a fost coordonat de profesoara Carmen Adiaconiței.

La clasa a VII-a, Roxana Adela Enasoaie, de la Școala Gimnazială Gherăești a fost răsplătită tot cu premiul al II-lea. Profesoara coordonatoare a elevei a Cecilia Ana Tihulcă.

Nici la clasa a VIII-a, lotul care a reprezentat județul nu s-a întors cu mâna goală din Gorj. Sergiu Emanuel Blaj, din clasa a VIII-a, de la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani a obținut Mențiune, îndrumătoare fiindu-i profesoarele Angela Vacaru și Anișoara Scirlat.

Concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu şi au fost prezenţi peste 100 de elevi de la clasele VI-VIII şi 42 de profesori însoţitori din toată ţara. În cadrul competiţiei, elevii au participat la două probe, una teoretică şi una practică.

(M. TEODOROF)

Articolul precedentUn urs a atacat o stână pe Ceahlău
Articolul următorDoi copii şi bunicii lor – la un pas de-a arde de vii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.