canicula 02Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 17 iulie, două atenționări COD GALBEN de caniculă, valabile în următoarele trei zile, la început, respectiv sâmbătă, în județe din vest și sud-vest, iar duminică și luni în întreaga țară, potrivit http://www.meteoromania.ro.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de sâmbătă, 18 iulie, vremea va fi călduroasă în toată țara, caniculară în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei și sud-vestul Munteniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 36-38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Județele afectate sunt: Bihor, Arad, Timișoara, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt și Teleorman.

De asemenea, duminică, 19 iulie, și luni, 20 iulie, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara. Temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 – 36 de grade și local se vor atinge 37 – 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezenta atenționare. (ZCH NEWS)

18 iulie 2015
18 iulie 2015
19 - 20 iulie 2015
19 – 20 iulie 2015
Articolul precedentDoi copii şi bunicii lor – la un pas de-a arde de vii
Articolul următorProfesor de la ”Ion Creangă”: ”Sunt consternat să aflu că unii dintre colegi mi-au reproșat că eu stau în spatele acestui elev”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.