talharCercetați deja în 3 dosare penale de furturi din locuințe, doi tineri din Roznov au ”evoluat” spre un alt tip de infracțiuni și au fost reținuți, în ziua de 25 iulie. Astăzi, 26 iulie, ei vor fi prezentați Judecătoriei Piatra-Neamț, cu propunerea de arestare preventivă, pentru tâlhărie calificată.

Cei doi, cu vârste de 19 și, respectiv, 21 de ani, au intrat noaptea în locuințele a doi bătrâni de 80 de ani (un bărbat și o femeie), i-au amenințat pe proprietari și le/au furat banii. Ambele fapte au fost comise în aceeași noapte (9 spre 10 iulie), iar prejudiciul total este de 600 de lei. Timp decâteva zile polițiștii au făcut investigații și, după ce-au stabilit cine sunt autorii, au organizat o acțiune și i-au prins.

Culmea este că unul dintre tâlhari a fost reținut și anul trecut, dar atunci a scăpat doar cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acum, după ce-a demonstrate că este capabil să forțeze încuietori și să intre noaptea peste oameni în casă, este puțin probabil ca instanța să mai dea dovadă de clemență.

C.M.