sedinta2.Bâlciul anual, care va avea loc la Roman, în perioada 28 iulie – 6 august, va fi păzit de militarii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Azi, 26 iulie, la sediul Primăriei Roman s-a desfăşurat şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică (poliţie, jandarmi, situaţii de urgenţă, organizator, societatea de pază şi protecţie etc.) precum şi pentru stabilirea altor măsuri specifice necesare desfăşurării în siguranţă a evenimentului”, se arată în comunicatul GJM Bacău. „Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestor manifestări, identificarea şi sancţionarea acţiunilor de tip infracţional, care pun în pericol securitatea publică”.

Ca de obicei, jandarmii fac apel la cetățenii care vor participa la manifestări să nu „stânjenească folosirea normală a drumurilor publice”, să respecte recomandările forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti) şi să le solicite sprijinul în momentul apariţiei unor situaţii neprevăzute. De asemenea, este important ca oamenii să fie atenți la bunurile personale, să nu lase copiii nesupravegheați și să-și încuie autoturismele, nu înainte de a se asigura că n-au rămas bunuri de valoare pe banchete, la vedere.

C.M.

Articolul precedentDoi bătrâni de 80 de ani s-au trezit cu tâlharii în casă
Articolul următorCadavru scos din lacul Pângărați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.