gura de canalACTUALIZARE: ”În data de 27.08.2015, la Staţia de Pompare Horia, s-a produs un accident mortal soldat cu decesul d-lui Honciung I. Ioan Puiu şi d-lui Ilisei V. Marian, salariaţi la Zona Operaţională Est – C.J. ApaServ S.A.

Conform procedurilor legale au fost anunţate autorităţile cu atribuţii de cercetare a evenimentelor de acest gen: ITM – Neamţ, Inspectoratul de Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman.

C.J. ApaServ S.A. este alături de familiile îndoliate.”

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi angajați ai firmei Apa Serv au murit, astăzi, 27 august, după ce au căzut într-o gură de canalizare, în Cotu Vameș, comuna Horia, în timp ce lucrau, se pare, la stația de pompare a apelor uzate.

Apelul la 112 a fost făcut de către un localnic, la ora 11.42, când a observat că cei doi angajați care lucrau în fața unei gospodării, au căzut într-o gură a canalizării. La solicitare s-au deplasat un echipaj de la detașamentul Roman, un echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă și o ambulanță. Din cauză că diametrul gurii de canalizare era foarte mic, de aproximativ 50 de cm, intervenția a fost foarte dificilă. Distanța de la partea superioară la luciul apei a fost de trei metri, iar pompierul care a coborât în canalizare i-a găsit pe cei doi bărbați înecați”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Cei doi angajați Apa Serv au fost declarați decedați, manevrele de resuscitare ale echipajelor de salvare fiind în zadar.