0:00

Pe lângă pragul de 75% pacienți cu Covid spitalizați într-un județ pentru cursuri fizice, au fost stabilite o serie de noi reguli în școli. La 3 cazuri pozitive într-o clasă, apărute pe parcursul a 7 zile, elevii din acea clasă rămân să învețe online. Dacă în clasa respectivă se învață în schimburi, cealaltă clasă rămâne la școală, după dezinfecția sălii.

Cursurile online se desfășoară timp de 10 zile, calculate din a doua zi de la confirmarea celui de-al treilea caz. Carantina pentru elevii care au fost apropiați de cei confirmați pozitivi este de 10 zile pentru cei nevaccinați sau netrecuți prin boală și de 5 zile pentru cei vaccinați complet sau trecuți prin boală. Când apar cazuri confirmate în rândul angajaților școlii, aceștia trebuie obligatoriu să anunțe conducerea. Ancheta epidemiologică a DSP va stabili dacă au fost contacți și se va decide împreună cu conducerea școlii respective dacă trebuie suspendată activitatea fizică la clase sau pentru toată școala.

Rămâne valabila regula trecerii în online a întregii școli când sunt 50% din clase în online, decizia fiind luată de CJSU. Decizia suspendării cursurilor fizice la clase se ia de consiliul de administrație al școlii.

Revenirea la ore fizice se face pentru elevii care dovedesc prin test rapid sau PCR că sunt negativi, cu testare la 10 zile sau la 7 zile pentru vaccinați sau trecuți prin boală. De menționat că se acceptă testele salivare, pentru gestionarea infectărilor în școli, deși în acest moment ultima achiziție este contestată și nu se știe când vor putea fi livrate noi teste în școli.

Nu în ultimul rând, elevii din școlile speciale rămân la cursuri fizice, indiferent de evoluția infectărilor și spitalizărilor, condiție menținută în noul ordin comun Ministerul Sănătății – Ministerul Educației 82/3030, adoptat astăzi, 14 ianuarie, pe care îl redăm integral:

Ordin Comun MS&ME_82_3030_14.01.2022_

 

C.I.

Articolul precedentFOTO: Doi morți și un bărbat cu arsuri grave într-un incendiu la Vlădeni
Articolul următorGrumăzești-Neamț: O casă și anexele distruse în incendiu, unde ”au decedat 12 găini!” Video