pietricica turism
  •  primarul Leoreanu şi vicele Micu au “executat” deja operaţiunea
  • ei au fost urmaţi recent de PDL-ista Mihaela Tanovici

roman mihaela tanovici

Doar doi consilieri locali romașcani și-au depus până acum declarațiile de avere. Primul a fost PSD-istul Constantin Holban, care, la numirea de anul acesta pe funcția de ales local, și-a făcut publice averea și interesele. El a fost urmat de viceprimarul Lucian Micu și primarul Laurențiu Leoreanu, modelul lor fiind urmat recent și de consilierul local PDL Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Național “Roman Vodă”.

Din declarația de interese a Mihaelei Tanovici reiese faptul că alesul local este membru doar al PDL, nu și al Fundației Mișcarea Populară. Conform declarației de avere, familia Tanovici deține un teren în satul Văratec – Agapia, cumpărat în 2007, acolo unde, din 2008, și-a construit o casă de vacanță. Soțul a mai moștenit, în 1997, un apartament în Roman. Mihaela Tanovici nu deține nicio mașină, nici conturi sau datorii la bănci sau persoane fizice. În calitate de profesor la CNRV, consilierul local a obținut venituri de 36.547 lei, iar ca și consilier local – 9.583. Soțul consilierului a întregit veniturile familiei cu încă 10.000 de lei, în calitate de administrator la o societate comercială, plus pensia de la MApN de 18.000 de lei. Mihaela Tanovici este vicepreședinte al Asociației “Mușatinii” și membru FSLI.

Conform declarației de interese, consilierul spune că este în continuare în PDL, unde deține funcția de secretar executiv. În declarație nu este trecut nimic legat de Fundația Mișcarea Populară, deşi primarul Leoreanu spunea că se așteptă ca și consilierii PDL să adere. Mai mult, în declarația de interese a edilului pe anul acesta, depusă la începutul lunii mai, nu este trecută calitatea de membru al FMP, deși public a declarat că a “semnat” pentru a sprijini Fundația. (C. MATEI)