0:00

  •  Iulia Havrici Tomşa deţine, de ieri, responsabilitatea social-democratelor din Roman

Duminică, 15 septem-brie, la Roman, au avut loc alegerile pentru desem-narea unui nou președinte al Organizației de Femei a PSD Roman. Evenimentul a avut loc, în condițiile în care se reașează toate organizațiile din țară, astfel încât la conducere să se afle persoane capabile să mențină formațiunea o forță pentru alegerile de anul viitor. Responsabilitatea îi revine Iuliei Havrici Tomșa, consilier local, după ce fostul președinte – Oana Onu a decis că prioritară în perioada următoare este funcția de director medical la Spitalul Roman.
Iulia Havrici Tomșa a fost singurul candidat, însă aceasta a propus colegelor o platformă program prin care să promoveze femeile în cât mai multe funcții de conducere, dar și să încerce ajutorarea celor aflați în nevoie: “Pe scurt, îmi propun și vă propun să facem mai mult pentru semenii noștri, mai ales gesturi cu finalitate practică și să-i ascultăm mai atent. Cred că doar așa vom confirma încrederea de care ne bucurăm, mai ales din partea femeilor”.
La alegeri a fost prezentă și Emilia Arcan, președinta femeilor PSD Neamț, care și-a făcut public intenția de a candida din nou. “PSD are în acest moment 58 de femei în funcția de consilier locali, avem două femei primar și alte două viceprimar. Vă asigur de faptul că femeile care se vor implica nu se vor regăsi doar pe liste de candidaturi. Munca se face în echipă și cred că noua conducere va fi acel liant pentru a aduce alături cât mai mulți oameni de valoare”, a declarat Emilia Arcan.
Senatorul Ioan Chelaru, observator la aceste alegeri, le-a lăudat pe femeile social-democrate și le-a mulțumit pentru munca depusă: “Aveți în organizație doamne cu experiență politică, fidele – care nu au fugit la greu. Sper să construiți o echipă în care să fie aduși și cât mai mulți tineri care doresc să se implice. Un lider adună în jurul său, nu disipă”.

Angajament social-democrat

Iulia Havrici Tomșa este consilier local din partea PSD și asistent manager la societatea ce se ocupă de salubrizarea municipiului. Spune despre ea că a intrat în politică pentru a susține proiecte “de natură a îndrepta lucruri și a ajuta oamenii”: „A face parte dintr-o orga-nizație de partid, mai ales una social-demo-crată, este un angaja-
ment care ne definește pe noi, femeile: muncim pentru carieră, pentru binele familiei, pentru succesul și binele copiilor noștri, pentru înțelegere și respect între semeni. Înainte de a fi oameni de afaceri, consilieri locali, județeni, primari sau parlamentari, suntem egali în suferință și bucurii cu ceilalți semeni. Cred că femeile, mai ales cele care au rezultate profesionale și personale trebuie să împărtășească din experiența lor și să răspundă încrederii și respectului de care se bucură în comunitate. Și o pot face eficient în cadrul Organizației de Femei a PSD”, a declarat Iulia Havrici Tomşa.

Proiecte

Printre propunerile prezentate de preșe-dintele nou ales se numără:

  • Dezvoltarea Organi-zației de Femei a PSD. Mii de femei din Roman au calitatea și capacitatea de a avea două locuri de muncă – la serviciu și acasă, educă și cresc copii și le rămâne timp pentru a face și un bine public.
  • Întâlniri periodice de tip dezbateri, într-un club Femina, care s-ar trans-forma într-o fabrică de idei și proiecte.
  • Consultații gratuite, în cadrul unor activități organizate și promovate de OFSD, oferite de spe-cialiști, de experți în accesarea de proiecte, dezvoltare carieră, orien-tare profesională, de medici, profesori, psiho-logi, avocați, coafeze, bucătari, designeri etc.
  • Colaborarea și par-teneriate ale OFSD cu organizații și asociații non-profit pot avea efecte imediate, de la modificări legislative, activare insti-tuții, deblocare fonduri, lansare de proiecte, organizarea de spectacole, până la dezbateri, acțiuni de voluntariat, donații.
  • „Sădește o idee” – o campanie de promovare și finalizare a unui proiect dedicat unei categorii socio-profesionale sau/și a identificării și materia-lizării unei soluții practice pentru un cartier, o zonă sau un întreg oraș. Mai mulți oameni vor crede și vor susține PSD, mai multe funcții publice vor crește valoarea PSD, mai multe femei din organizația noastră vor dori să se implice ca lideri locali, județeni și naționali.

l Premiile anuale propuse de OFSD și acordate împreună cu administrația locală – „Simț civic/ Cetățeanul anului” – și popularizarea în mass-media locale vor stimula simțul civic, apropierea de organizația noastră și încrederea în liderii PSD.

Claudia MATEI

Articolul precedentHCM Roman – greu de bătut
Articolul următorAlexandru Rotaru este președintele TSD Roman