ACTUALIZARE Poziţia Universităţii „Petre Andrei” Iaşi în cazul profesorului cercetat pentru luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Universitatea „Petre Andrei” Iaşi a emis, miercuri, 8 iunie, un comunicat de presă referitor la cazul cazul prof. Florin-Dan Drugă, acuzat de luare de mită. Îl redăm integral:

„În legătură cu informațiile apărute în comunicatul DNA din 7 iunie 2016, pentru buna informare a publicului, Universitatea Petre Andrei din Iași vă aduce la cunoștință următoarele:

1. Domnul Ion Emil Mihai (fost Botărel) este student al Universității Petre Andrei din Iași începând cu anul universitar 2014-2015.

2. În calitate de student, domnul Ion Emil Mihai (fost Botărel) a susținut examene în urma promovării cărora a obținut numărul necesar de credite pentru promovarea în anul II. Deci, acest domn a susținut examene și este student în anul II în urma promovării unor examene.

3. În cadrul Universității ‘Petre Andrei’ din Iași, prezența la cursuri nu este obligatorie, obligatorie fiind doar însușirea conținutului didactic pe care Universitatea îl pune la dispoziția studenților prin mijloacele tehnice de care dispune. Astfel, un student poate promova examenele chiar dacă nu a fost mereu prezent la cursuri, pentru că importante sunt cunoștințele de care dă dovadă în timpul evaluării.

4. Consiliul de administrație al UPA din Iași i-a aprobat în mod repetat cererile de amânare de plată a taxei de școlarizare, ținând seama de motivele invocate de către student. Astfel, studentul în cauză a ajuns să aibă în prezent o datorie față de UPA din Iași în cuantum de 18 465 lei (însemnând taxele restante și penalitățile acumulate).

5. Situația financiară și școlară au făcut ca studentul să fie propus spre exmatriculare.

6. În situația în care studentul ar dori să-și aducă la zi situația financiară și școlară în raport cu Universitatea (adică achitarea taxelor restante și a penalităților și susținerea examenelor restante) ar trebui să achite suma de 21 065 lei, care reprezintă: achitarea datoriilor menționate mai sus (18 465 lei) plus taxele pentru reexaminare (în cuantum de 2 600 lei).

7. Nimeni, cu atât mai puțin un cadru didactic, nu poate promite cuiva că, în schimbul unor foloase, ar putea să-l înscrie direct în anul al III-lea de facultate, pentru că situația fiecărui student este înscrisă în sistemul de gestionare a studenților pe care nu îl administrează profesorii. Cât privește cazul studentului Ion Emil Mihai (fost Botărel), acesta este înscris din 2014, deci nu mai avea nevoie de înscriere.

Universitatea Petre Andrei din Iași a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate și va acționa în vederea unei bune colaborări cu instituțiile statului, precum și în vederea unei corecte informări a opiniei publice.

Cu deosebită considerație, Rector, Prof.univ.dr. Sorin BOCANCEA”

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurorii DNA Iași l-au reţinut, luni, 6 iunie, pentru 24 de ore, pe prodecanul Facultății de Drept din cadrul Universității “Petre Andrei” din Iași sub acuzaţia de “luare de mită”.

Florin-Dan Drugă este şi avocat în cadrul Baroului Iași, iar la “Petre Andrei” este titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal.

Pentru “complicitate la luare de mită” a fost reţinut Dan Melinte, dar marţi, 7 iunie.

„În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan-Florin, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității «Petre Andrei» din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă. Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității «Petre Andrei» din Iași”, apreciază procurorii DNA Iaşi.

Luni, 6 iunie, afirmă procurorii, Florin-Dan Drugă a primit, cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei, din care i-a remis lui Dan Melinte 3.500 lei. Cei doi au fost surprinşi în flagrant când au primit suma de bani. (ZCH NEWS)

Articolul precedentZiua Părinţilor de Îngeri la Piatra Neamţ
Articolul următorDemisie la PSD, după alegeri! Înlocuitor e cel care a provocat demisia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.