Organizația EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) comemorează, pentru al 9-lea an consecutiv, copiii plecați dintre noi mult prea devreme, duminică, 12 iunie, începând cu ora 17:30.

“Mii de părinți, în minim 16 orașe din țară și din străinătate, vor vibra cu dor și durere laolaltă, în memoria îngerilor ce nu pot fi uitați, în cadrul singurului eveniment de acest fel din România şi cel mai mare din lume, Ziua Părinților de Îngeri”, spun organizatorii.

Părinţii, apropiații acestora și susținătorii și voluntarii EMMA, care vor lua parte la eveniment, coordonați de fondatoarea organizației, Bianca Brad, vor aprinde lumânări şi vor înălţa, simultan, în toate orașele, baloane colorate.

„Moartea unui copil este un subiect vechi și totuși nou, pentru că va fi mereu de actualitate deoarece, din păcate, se întâmplă mai des și mai multor oameni decât ne imaginăm. Tocmai pentru că, în majoritatea cazurilor, în rândul celor din jurul părinților îndoliați se aștern tăcerea și distanța cauzate de lipsa de cunoaștere, încercăm să oferim părinţilor, care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației EMMA.

Ora de începere pentru toate evenimentele din țară va fi 17:30. Înăltarea baloanelor se va face la ora 18:00.

Locațiile de desfășurare a evenimentului sunt: BUCUREŞTI – Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza); BOTOŞANI – Curtea Bisericii Cuvioasa Paraschiva; BUZĂU – Parcul Crâng; CODLEA – Promenada oraşului; CONSTANŢA – Parcul Casei de Cultură; DEJ – Parcul Mic din Piaţa Bobâlna; GALAŢI – se va anunţa; PIATRA NEAMŢ – Curtea Domnească (în colaborare cu Asociaţia „Născută Înger” – Carmen Suciu); PLOIEŞTI – Parcul Olimpia de la Sala Sporturilor; SATU MARE – locul de joacă din Pasajul Corneliu Coposu; SIBIU – Curtea Bisericii Înălţarea Domnului; TÂRGU JIU – se va anunţa; TIMIŞOARA – Piaţa Crucii; TULCEA – Piaţa Civică Mircea cel Bătrân; CORSICA – parcarea Creşei de la Grisgione; JOSSIGNY.

Mai multe detalii AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Vremea frumoasă se lasă aşteptată * În week-end vor fi ploi
Articolul următorACTUALIZARE Poziţia Universităţii „Petre Andrei” Iaşi în cazul profesorului cercetat pentru luare de mită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.