ACTUALIZARE DNA: Mandate de arestare pentru cei doi poliţişti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Comisarul Ilie Cristian Filip şi agentul principal Costel Adrian Anton au primit de la instanţă mandate de arestare preventivă pe termen de 30 de zile.

ACTUALIZARE 1: Procurorii DNA Brașov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, începând cu data de 8 iunie, a doi poliţişti, în urma percheziţiilor din judeţele Neamţ şi Covasna, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

Ilie Cristian Filip, comisar de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Neamț, în prezent detașat la SPCRPCÎV Covasna, este acuzat de luare de mită (2 fapte), complicitate la luare de mită (3 fapte)”.

Costel Adrian Anton, agent principal de poliție în cadrul SPCRPCÎV Covasna, în prezent delegat la SPCRPCÎV Covasna, este acuzat de luare de mită (14 fapte), folosire abuzivă a funcției în scop sexual”.

În dosar este cercetat şi Gabor Koter, instructor auto, care este acuzat de complicitate la luare de mită, trafic de influență”.

În perioada 16 ianuarie -28 aprilie 2016, inculpații Filip Ilie Cristian și Anton Costel Adrian, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro și alte foloase necuvenite (ex. mese la restaurante). În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea.
Sumele de bani au fost remise celor doi inculpați atât personal cât și prin intermediari, unul dintre aceștia fiind inculpatul Koter Gabor, instructor auto la o școală de șoferi. În perioada 21 – 25 aprilie 2016, Koter Gabor a pretins de la un candidat sumele de 1.200 de euro și 1.000 de lei și a primit o sticlă de coniac în valoare de 120 de lei, promițându-i că-l va ajuta să promoveze proba practică și teoretică pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens susținând că are influență asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna”, potrivit comunicatului citat.

Joi, 9 iunie, Ilie Cristian Filip și Costel Adrian Anton urmează să fie prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (ZCH NEWS)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurori DNA Brașov efectuează, miercuri, 8 iunie, 11 percheziţii în locaţii din judeţele Neamţ şi Covasna, „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2016”, potrivit unui comunicat de presă.

În cursul zilei de 8 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în județele Covasna și Neamț, dintre care două reprezintă sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se menţionează în comunicatul DNA.

Surse judiciare au precizat că sunt vizate serviciile de eliberare permise din cele două județe. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSf. Sinod a decis traducerea slujbelor de botez şi cununie în alte 5 limbi
Articolul următorBACĂU: Structura CJ * Cine va fi preşedinte?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.