cj bacau 02PSD Bacău a obţinut 17 mandate de consilieri judeţeni în scrutinul din 5 iunie, cu 6 mai mulţi decât în alegerile din 2012.

PNL Bacău a câştigat, duminică, 3 mandate în plus de consilieri judeţeni faţă de precedentele alegeri locale, numărul liberalilor în respectivul for public urmând a fi 11.

Pentru prima dată, în structura CJ, ce va avea în componenţă 37 de aleşi, vor fi 5 reprezentanţi ai ALDE, 3 de la PSRO, dar şi un independent, Sorin Şova.

Preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales indirect, prin votul consilierilor, propus de PSD – formaţiune ce va deţine împreună cu ALDE majoritatea în acest for public. Persoana propusă este Sorin Braşoveanu, primul pe lista prezentată de social-democraţi, cel ce deţine în prezent funcţia de secretar general al organizaţiei judeţene şi este directorul general al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Un independent a fost ales în premieră în CL Bacău, Cristian Ghinghe, student la ştiinţe administrative, în vârstă de 23 de ani. Celelalte mandate de consilieri municipali în Bacău au fost obţinute PSD, 9, cu 7 mai multe decât în legislatura locală precedentă, PNL – 5, în pierdere de 10 mandate, iar pentru prima dată vor activa în CL Bacău 4 reprezentanţi ai PSRO şi 2 ai ALDE. În judeţul Bacău, PSD a obţinut 61 de mandate de primar faţă de 38 după alegerile din 2012, iar în 38 de unităţi administrativ-teritoriale deţine majoritate simplă în consiliile locale şi împreună cu ALDE în alte 20. (AGERPRES)

Articolul precedentACTUALIZARE DNA: Mandate de arestare pentru cei doi poliţişti
Articolul următorMisiune militară la Mănăstirea Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.