0:00

Știre actualizată. DNA – iureș în Botoșani: 92 de percheziții la Consiliul Județean, Spital, sediul PSD, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici a declarat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele cerute. De asemenea, ea a menționat că nu are cunoștință despre șpăgi care s-ar fi dat pentru ocuparea de posturi la Spitalul Județean.

Știre inițială: DNA efectuează percheziții în în 92 de locații de pe raza județelor Iași și Botoșani într-un dosar ce vizează infracțiuni de corupție, menționează un comunicat de pe site-ul instituției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”, menționează comunicatul DNA.

Surse din presa națională menționează că anchetatorii au vizat, printre altele Spitalul Județean din Botoșani, sediul Consiliului Județean Botoșani unde ar fi fost verificat și biroul președintelui Doina Fedorovici dar și sediul PSD Botoșani.

Z.C.

Articolul precedentȘtire actualizată. Incendiu devastator la Moldoveni: un bărbat a murit carbonizat
Articolul următorAcțiunile sindicale de protest continuă în mai multe instituții din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.