0:00

Personalul din mai multe instituții publice din județul Neamț continuă acțiunile revendicative demarate de ceva vreme. Grefierii și personalul auxiliar de specialitate din instanțele din județ nu renunță la protest. Pe 13 decembrie, la Judecătoria Piatra Neamț, activitatea a fost întreruptă în intervalul orar 10:00-11:00, timp în care grefierii au fost în holul instituției pentru a-și manifesta nemulțumirile. În restul programului de lucru, aceștia nu participă decât la ședințele și cauzele considerate urgente. La acțiunea grefierilor au aderat și judecătorii (amănunte aici).

VIDEO: Mesagerul de Neamț

În aceste condiții, în cele mai multe dintre dosarele aflate pe rol nu se efectuează nici un fel de act procedural ci se dau termene. Aceeași situație este și la celelalte instanțe din județ. Grefieri nu cer majorări salariale ci achitarea integrala a salariilor pentru luna noiembrie și plata tranșelor din hotărâri judecătorești definitive și acte administative de salarizare scadente în anul 2023.

Acțiunile sindicale de protest continuă în mai multe instituții din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe o lună, angajaţii DSP Neamţ întrerup lucrul zi de zi, între orele 11:00-12:00, pentru a protesta în faţa instituţiei împotriva discriminării salariale pe care o acuză în modul în care Ministerul Sănătăţii înţelege să o facă între instituţiile subordate. Sindicatul nemţean a dat un ultimatum ministerului, data de 15 decembrie, pentru a le majora salariile la nivelul celor din casele de sănătate. Acestea din urmă au fost aduse la nivelul celor din administraţia centrală, după protestele din cursul lunii noiembrie anul acesta.

Acțiunile sindicale de protest continuă în mai multe instituții din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă o săptămână de grevă japoneză şi cele patru membre ale Sindicatului Culturalia din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Neamţ au trecut la proteste, între orele 12:00 şi 13:00, zilnic, în faţa instituţiei din Piatra-Neamţ. Cererile lor ţin tot de echitatea salarială, afirmând că în direcții, salariile sunt, în medie, de 3.000 de lei net, iar în minister de 5.000 de lei net.

Dacă nici protestele din săptămâna 11-15 decembrie nu vor avea efectul scontat, Sindicatul Culturalia anunță că angajații vor refuza să mai emită avize sau să organizeze Ziua Culturii și alte evenimente naționale importante.

(G.S, A.C.)

Articolul precedentȘtire actualizată. DNA – iureș în Botoșani: 92 de percheziții la Consiliul Județean, Spital, sediul PSD
Articolul următorAusteritatea bugetară în plinul maşinilor de la Consiliul Județean Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.