0:00

Un proiect de hotărâre care va fi, în curând, în atenţia consilierilor judeţeni prevede aprobarea consumului de combustibil pentru cele şase autoturisme aflate în parcul auto propriu al Consiliului Judeţean Neamţ şi pentru cele ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului Neamţ.

La instituţia din urmă, cantitatea de combustibil decontată de la bugetul judeţului ar urma să scadă cu 50 de litri lunar, de la 250 la 200 de litri.

La judeţ, ceea ce iese în evidenţă este autoturismul cu numărul de înmatriculare NT 61 WNM pentru care consumul, pe care consilierii ar trebui să îl aprobe, este cu trei zerouri – 1100 de litri, mai exact. Prin comparaţie, faţă de anul 2015, (detalii în imaginile de mai jos) când a fost dată hotărârea a cărei anexă urmează să fie modificată, consumul pentru acest autoturism a crescut vertiginos, de la 250 de litri, acum 8 ani.

Austeritatea bugetară în plinul maşinilor de la Consiliul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații Austeritatea bugetară în plinul maşinilor de la Consiliul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Am încercat să aflăm, oficial, pe cine deserveşte maşina care circulă atât de mult. Răspunsul a fost fabulos și demn de o comunicare ”politically correct”: „Maşina este a CJ!„…

La un alt autoturism – NT 01 WNT – consumul ar creşte anul viitor cu 100 de litri/lună, în timp ce la celelalte consumul ar urma să scadă cu 50 de litri/lună.

Angela Croitoru

Articolul precedentAcțiunile sindicale de protest continuă în mai multe instituții din Neamț
Articolul următorAtenție trotinetiști: polițiștii locali pot aplica amenzi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.