dna nouDirecția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava a dispus, marţi seară, 10 noiembrie, reţinerea unei avocate din Baroul Suceava, sub acuzaţia de trafic de influenţă, se precizează într-un comunicat de presă al DNA Suceava.

“În perioada 2010-2011, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro de la o persoană, pretinzând că are influență asupra unei judecătoare din cadrul Curții de Apel Suceava – Secția Penală, învestită cu soluționarea apelului declarat într-o cauză care o viza pe persoana respectivă. În schimbul banilor, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen a lăsat să se înțeleagă că, prin prisma relațiilor personale pe care le are cu acea judecătoare, dar și prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluție favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reținută în sarcina persoanei vizate din infracțiunea de omor calificat într-o infracțiune cu un grad de pericol social scăzut, sancționată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obținerea unei condamnări cu suspendarea condiționată a executării pedepsei”, au constatat procurorii DNA.

Avocatei Carmen Kreisel-Cricleviț i s-au adus la cunoștință acuzaţiile şi urmează a fi prezentată, pe 11 noiembrie 2015, la Curțea de Apel Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRapid Bucureşti – HCM Roman 23-25 (9-15)
Articolul următorTragedia “Colectiv”: 50 de persoane au decedat! 24 de persoane în stare critică și gravă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.