0:00

Marius Gheorghiu, seminaristul care a murit în această dimineață, la un spital din Iași (detalii aici), se simțea rău de câteva zile. Profesorul de pictură Dan Ţârdea, dirigintele băiatului, a emis o declarație demnă de un ambasador al județului Neamț (detalii aici): ”Marius era elev la Secţia de Pictură. Era elevul meu. Cuminte, respectuos şi talentat. Luni dimineaţă, am mers în clasă, iar colegii lui mi-au zis că se simte rău. Era şi palid la faţă. Era ora 8.30 când am ajuns în clasă şi l-am văzut pe Marius lipit de calorifer. L-am întrebat dacă vrea să chem Salvarea. A refuzat. A zis că e răcit şi că o să-i treacă. Între timp, au venit nişte rude de-ale lui de la Farcaşa şi l-au dus acasă. Din ce ştiu, rudele sale l-au dus la medicul de familie din comună şi probabil acest medic l-a trimis la spital la Bicaz. Părinţii lui lucrează în Spania. El stătea cu bunica lui. Mai are o soră care e studentă la Iaşi. A terminat şi ea seminarul de fete. Din ce spun colegii lui, Marius era galeş încă de duminică. Dar toţi bănuiau că e o simplă răceală, cel mult gripă. Lua pastile pentru răceală. Sora lui mi-a spus că a făcut analize medicale în primăvara anului trecut şi că au ieşit bine. Nu înţeleg cum să ai pneumonie la vârsta de 15 ani”.

La rândul său, preotul Ioan Mihoc, directorul seminarului, s-a declarat ”tulburat” și ”fără cuvinte”: ”Suntem tulburaţi. Nici nu am cuvinte. Era un elev cuminte şi nu a creat niciodată probleme. La învăţătură, era pe undeva pe la mijloc. Chiar nu înţeleg cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Din fişa lui medicală nu reiese că suferea de ceva”.

Fișa medicală a fost făcută vara trecută, cu prilejul admiterii la seminar, și este relevantă în contextul suspiciunii de TBC care plana asupra lui Marius Gheorghiu și, implicit, asupra seminarului, dar ea valorează nimic în contextul unei pneumonii. Colegul de cameră și prietenul cel mai bun al tânărului seminarist spune că Marius se simțea rău de patru-cinci zile. Întreaga declarație a acestuia, precum și fișa medicală la care face referire conducerea seminarului le găsiți aici. (ZCH News)

Articolul precedentACTUALIZARE Elev de la Seminarul teologic – mort după ce a trecut prin trei spitale
Articolul următorConcurs de împrejurări politice: consilierul local Ghineț devine director de logistică la Publiserv
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.