Zeci de turiști se află zilele acestea pe Ceahlău, preferând să-și petreacă zilele libere de Paște în aer liber, făcând mișcare. Administrația Națională de Meteorologie îi avertizează, însă, că în zonele foarte înalte ale muntelui, 1.600-1.800 metri altitudine, se menține un risc însemnat de producere a avalanșelor.

Din nou risc de avalanșă pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informații“La peste 1.800 metri, stratul s-a mai tasat, deși temporar s-au semnalat unele ninsori care au depus câțiva cm. de zăpadă la suprafată. În partea superioară zăpada este în continuare umezită și cu rezistență scăzută în primii 20-30 cm. Aceasta este depusă peste stratul mai vechi şi compact, cu rezistență crescută și cu numeroase cruste de gheață în interior. Pe văi și în zonele adăpostite mai sunt depozite însemnate de zăpadă. Temporar va ninge, inclusiv la altitudini mai joase. Stratul instabil de la suprafață poate aluneca spontan, pe pantele suficient de înclinate, peste stratul vechi și întărit, ducând la declanșarea de avalanșe de dimensiuni medii, riscul declanșării avalanșelor fiind amplificat la supraîncărcări oricat de slabe. La altitudini mai mici de 1.800 de metri, stratul este umezit și cu rezistență redusă și sunt așteptate precipitații mixte, temporar și sub formă de ninsoare. Stratul va continua însă să se topească, lent. Pe pantele suficient de înclinate, atât spontan, cât și la suprasarcini, se pot declanșa curgeri și avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii la peste 1.600 metri”, precizează ANM.

Din nou risc de avalanșă pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea este valabilă până mâine, 19 aprilie, ora 21,00. (A.C.; GRAFIC: ANM)

Articolul precedentAutostrada Moldovei: toate loturile autorizate pentru construire
Articolul următorAccidente cu protagoniști băuți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.