elevi excursiePotrivit datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Neamț, anul trecut școlar – 2014-2015, au fost înregistrate aproximativ 1.660 de excursii. Cu aproape 400 mai puține decât în anul școlar 2013-2014.

Diferențele au apărut după ce anul trecut a fost creat un cadru legislativ după care să fie aprobate excursiile școlare. O adevărată carte cu reguli, proceduri și declarații (părinți, elevi, profesori, ofertant servicii turistice, ofertant transport) care trebuie depuse la Inspectorat. Aceleași drum sinuos al zecilor de hârțoage trebuie să-l parcurgă și dascălii care vor să-și scoată elevii în localitatea de unde este școala, pentru o lecție practică, sau pentru vizitarea unui obiectiv.

Totuși, se pare că, mai mult curaj în ce privește organizarea de excursii se evidențiază în Săptămâna ”Școala Altfel”. Anul trecut, în această perioadă au fost efectuate 260 de excursii.

Nu vă scundem faptul că numărul ecursiilor școlare a scăzut și asta, în mare parte, din cauza procedurilor stufoase pe care trebuie să le îndeplinească organizatorul. Însă, pe de altă parte, toate aceste proceduri vin pentru a crea un climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru însoțitorii lor, pe timpul desfășurării excursiilor”, a precizat inspectorul școlar Romeo Roman, din cadrul IȘJ Neamț.

Până acum, pe adresa IȘJ Neamț au apărut doar 2 solicitări pentru organizarea de excursii școlare. Între timp, în școli a fost transmisă procedura operațională pentru obținerea avizului IȘJ Neamț, în scopul organizării de tabere, excursii, expediții și a altor activități de timp liber. (M. TEODOROF)

Articolul precedentANI cere încetarea mandatului pentru un deputat PSD, fost vice de CJ
Articolul următorCel mai mic salariu din educație – 17.150 de lei! Acum 7 decenii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.