După vacanța de iarnă, copiii și elevii din toate ciclurile reiau cursurile luni, 9 ianuarie. Acesta este al treilea modul de studiu din acest an școlar, fără semestre, împărțit în 5 module și tot atâtea vacanțe. Urmează vacanța din luna februarie, vacanța de schi cum a fost supranumită, dar care este diferită în fiecare județ, funcție de ce a decis inspectoratul școlar în septembrie. Săptămâna de vacanță va fi în perioada 3-24 februarie, iar începutul celui de-al patrulea modul va fi de la 13 februarie sau de la 20 februarie 2023 ori de luni, 27 februarie.

În județul Neamț, vacanța de schi va fi în ultima săptămână de februarie, adică în perioada 20-24 februarie, potrivit IȘJ Neamț (detalii aici ).

Până atunci, autoritățile sanitare au declarat stare de alertă epidemiologică pe fondul creșterii cazurilor de viroze și gripe în acest sezon. Școlile nu se închid sub nici o formă, a precizat ministrul Alexandru Rafila, vârful valului gripal va fi după 15 ianuarie, dar acum părinții și școlile trebuie să supravegheze copiii și să ia măsurile dispuse pentru limitarea îmbolnăvirilor.

După vacanța din februarie, va urma al patrulea modul, până pe 6 aprilie, apoi vacanța de Paști între 7-18 aprilie și ultimul modul care se încheie pe 16 iunie, cu excepția elevilor care susțin examenele naționale și a liceenilor de la tehnologic.

O altă noutate în acest an școlar este eliminarea tezelor, dar profesorul poate decide să administreze elevilor o lucrare de evaluare sumativă.

C.I.

Articolul precedentȘapte garsoniere afectate de un incendiu la Săvinești
Articolul următorPiatra-Neamț: Reduceri de 10%-8% la plata anticipată a taxelor și impozitelor